ARBEIDSLIV

Iskrem og Big Bang på Blindern

Hvordan kløyver man gener, og hvordan ser en bakterie ut? Hvorfor virker noen lukter tiltrekkende på det annet kjønn, og hva betyr egentlig uendelig?

Det er blant spørsmålene du kan komme nærmere svarene på under UngForsk-dagene den 27. og 28. september. Da inviterer nemlig Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, Forskningsparken i Oslo og Sintef ungdommer i alderen 14-23 år til å komme til Blindern og oppleve mer av naturvitenskapens merkverdigheter gjennom å bli bedre kjent med fag og forskning.

Arrangørene er svært begeistret over den gode responsen: – Årsaken til den store interessen kan være at ungdommer i ungdomsskolen og den videregående skolen er sulteforet på naturvitenskapelige ”happeninger” eller demonstrasjonsshow. Dessuten har instituttene på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet vært flinke til å legge opp et spennande program for ungdommene, sier informasjonskonsulent Ingrid Stensland ved Det matematisk-naturvitenskaplige fakultetet ved Universitetet i Oslo, til universitetsavisa Uniforum.

Ungdommene skal blant annet få være med på å lage verdens beste iskrem ved å bruke flytende nitrogen, rekonstruere Big Bang, bruke biokjemi til å løse kriminalsaker eller varsle nordlys for kommende natt.

UngForsk presenterer utdannings- og forskningsmiljøer i hovedstadsregionen med fokus på realfag og teknologi. Utdannings- og yrkesvalg, etableringsmuligheter og næringsutvikling står sentralt i arrangementet.

– Selv om vi ikke hadde planlagt å ta imot så mange studenter, hadde vi ikke lyst til å avvise noen. Det er viktig for vårt omdømme og rekrutteringssituasjonen vår å få med alle, understreker Stensland.

Studenter ved det matematisk- naturvitenskapelige fakultetet skal være guider på opplevelsesruten fra Blindern, via Forskningsparken og Sintef og videre til Rikshospitalet, før turen ender på den interaktive messen i Idrettsbygningen på Blindern, opplyser Stensland til Uniforum.

Les mer om: