ARKIVNYHETER

Isachsen Entreprenør bygger om Strømsø torg

Strømsø torg er det viktigste møteplassen i Drammen sør for Drammenselva. Slik vil torget se ut når begge etappene av ombyggingen er ferdige sommeren 2012.
Strømsø torg er det viktigste møteplassen i Drammen sør for Drammenselva. Slik vil torget se ut når begge etappene av ombyggingen er ferdige sommeren 2012. Bilde: Ill.: Link
6. aug. 2009 - 12:17

Kontraktsummen er 57,78 millioner kroner pluss moms. For dette beløpet blir Strømsø torg bygd om til et åpent og moderne byrom. Hensikten er at torget skal skape aktivitet i bydelen og bli en møteplass for opplevelser og kultur. 18 000 kvm berøres av ombyggingen.

Det laveste anbudet lå 1,44 millioner kroner lavere enn kontraktsummen, men entreprenørene konkurrerte ikke bare på pris. Det skulle også forholde seg til kriterier som var fastsatt i konkurransegrunnlaget.

Anleggsarbeidet blir igangsatt 17. august. Innen Drammen feirer sitt 200 års-jubileum i juni 2011 skal første etappe være ferdig. Den omfatter nytt torg foran jernbanestasjonen, ny drosjeholdeplass, parkområde og torg foran Norges bank, og gangareal mot Tordenskiolds gate.

Etter byjubileet blir det en pause i ombyggingen til Øvre Sund bru åpnes høsten samme år. Så lenge det ikke finnes gode alternativer for dem som bruker den gamle bybrua, er det ikke mulig å begrense trafikken over denne. Dermed kan heller ikke den delen av Strømsø torg som ligger nærmest Bybrua fullføres. Når Øvre Sund bru er åpnet, blir det mye bedre muligheter for omkjøring.

Sommeren 2012 skal torget være ferdig ombygd. Da har det fått granittbelegg, beplantning, amfi, fontener og en skulptur av den verdenskjente, britiske kunstneren William Pyes. Multiconsult har stått for prosjekteringen.

Prosjektet har et budsjett på 96 millioner kroner. I dag er det ikke noe som tyder på at det vil sprekke. Hele beløpet dekkes av Drammen kommune.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.