KLIMA

Is og olje koster

KOSTBART: Til sammen 234 millioner kroner koster opprenskingen etter Full City-forliset i juli i fjor.
KOSTBART: Til sammen 234 millioner kroner koster opprenskingen etter Full City-forliset i juli i fjor. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
11. mai 2010 - 14:04

En streng vinter med ekstra mye isbryting har kostet Kystverket 10 millioner kroner.

Det får de nå bevilget av departementet i revidert nasjonalbudsjett. Uvanlig lang og streng kuldeperiode på Østlandet medførte at Kystverket måtte leie inn ekstra isbryterkrefter for å holde leden inn Oslofjorden åpen. Isen slet også ned navigasjonshjelpemidler og utstyr som derfor må repareres.

Mer å renske

Opprenskingsarbeidet etter Full City-forliset 31. juli i fjor medfører også ekstraordinære midler.

For å sluttføre opprenskingsarbeidet bevilger regjeringen 34 millioner kroner i revidert budsjett for 2010.

Da det omfattende opprenskingsarbeidet ble avbrutt i slutten av november var det samlet opp om lag 2 600 tonn med oljebefengt avfall. Oljevernarbeidet videreføres våren 2010, skriver departementet i en pressemelding.

Etterslep

Samlet aksjonskostnad er anslått til 234 millioner kroner, hvorav 200 millioner kroner ble bevilget i 2009.

Opprenskingsarbeid er allerede igangsatt, og målet er å sluttføre opprenskningen i løpet av sommeren. Det fremmes i forbindelse med revidert budsjett for 2010 forslag om 34 millioner kroner i tilleggsbevilgning.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.