MOBIL

iPhone var et resultat av iPad

Selv om iPhone kom først, var telefonen et resultat av arbeidet med iPad.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. aug. 2012 - 06:00

I forbindelse med rettsaken mellom Apple og Samsung som går i San Jose i disse dager, kommer det frem en rekke interessante historier om Apples utvikling av iPhone. Fra før av har vi sett bilder av prototyper av både iPhone og iPad.

Apples Scott Forstall, Senior VP for iOS, vitnet fredag i rettsaken, og under vitnemålet kom det frem hittil ukjente opplysninger om hvordan iPhone ble til. Det viser seg at Apple jobbet med en tablet så tidlig som i 2003, og at det var ut fra denne iPhone ble født.

Hatet telefonene sine

Den gangen jobbet Apple med en prototype med trykkskjerm, og teamet som arbeidet med tableten kom tilfeldigvis til å snakke om hvor mye de hatet telefonen sine. Ut fra denne samtalen ble frøet som vokste seg til iPhone plantet.

De lurte på om de kunne bruke den samme teknologien som de brukte på tableten til å lage en telefon med trykkskjerm. De dekket til skjermen slik at bare det ene hjørnet var synlig, og laget en kontaktliste. I denne listen kunne de trykke på kontaktene, vise mer informasjon og annet. 

Forstall sa ifølge The Verge at de da innså at en trykkskjerm som fikk plass i lomma ville være perfekt for en mobiltelefon.

Så selv om iPad først ble lansert i 2010, tre år etter iPhone, var det altså nettbrettet som på sett og vis var ansvarlig for at telefonen ble til. 

Og så skal det selvsagt også sies at telefoner med trykkskjerm er en idé som dukket opp lenge før 2003...

Kilde: The Verge, via GSMarena.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.