DATATELE

iPhone - selvsagt

Alt i en hånd - telfon, e-postleser, musikk- og videospiller og nettsurf.
Alt i en hånd - telfon, e-postleser, musikk- og videospiller og nettsurf.Bilde: Apple

Den er ikke ulik iPod, verken i design eller funksjon.

Men den er så mye mer - sin spede størrelse og vekt til tross.

Multi-touch

I stedet for tastatur og piler, finner du multi-funksjons berøringstaster, ikke ulikt det Apple har på sine iPod MP3-spillere.iPhone ble presentert av Apple-sjefen Steve Jobs på MacWorld, som pågår i San Francisco nå. Samtidig, i delstaten Nevada, er den gigantiske elektronikkmessa CES i full gang.

Stjal showet

Apple klarte å ta noe av oppmerksomheten fra enarmede og to-armede banditter i Las Vegas en stakket stund tirsdag.I egenreklamen skryter Apple av at iPhone er mye mer enn en mobiltelefon. I tillegg er den en iPod for musikk og bilder med ”storskjerm”, full e-post og internett surfemuligheter med kart og søkefunksjoner.

Alt i ett

Ved hjelp av stor berøringsskjerm med multifunksjonstaster, skal det være mulig å ringe, navigere, lese, skrive og lytte til musikk enkelt og greit på en lettvekter av en digital håndholdt ”dings”.

Det er ikke alltid størrelsen det kommer an på. iPhone veier 135 gram og er 11,6 mm tynn. Den er 61 mm bred og 115 mm høy. Kameraet imponerer minst. Det er kun på 2 megapixler.Telfonmobilvideonettsurfemp3dingsen kommer i to varianter; 4 og 8 Gigabyte lagringskapasitet.

Les mer om telefonen og studer bilder på Apples egne iPhone-sider.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.