MOBIL

Iphone-eierne er suverene på mobilsurfing

Iphone står for ganske nøyaktig halvparten av mobil internettsurfing.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. nov. 2009 - 12:56

Trafikk fordelt på operativsystem

1. Iphone OS (50%)
2. Symbian (25%)
3. Android (11%)
4. Blackberry (7%)
5. Windows Mobile (3%)
6. Web OS (2%)
7. Palm OS (1%)
8. Andre (1%)

Kilde: Admob
* Oversikten inkluderer kun trafikk fra smarttelefoner

At Apple og Iphone har hatt mye å si for surfevanene blant mobilbrukerne, kan ingen si noe i mot. De nyeste tallene fra selskapet Admob, som lager løsninger for annonsestyring, viser at Iphone står for hele femti prosent av trafikken til de 15 000 nettstedene Admob har statistikk fra. Det skal understrekes at "vanlige" telefoner uten smart operativsystem ikke er med i denne statistikken.

At Iphone-brukerne surfer såpass mye, skyldes hovedsaklig at telefonen innbyr til nettopp dette formålet. Med gode internetthastigheter, enkel fremgangsmåte for oppkobling mot WLAN, stor trykkskjermen og ikke minst nettleseren Safari er Iphone er det veldig lett å plukke opp telefonen når man skal lese nyheter eller sjekke mail. 

Selv om Iphone leder overlegent i Admobs statistikk, er ikke konkurrentene tapt bak en vogn. Symbian har 25% av trafikken, noe som muligens ikke er veldig imponerende når man tar med i beregningen at dette er den utvilsomt mest utbredte plattformen for smarttelefoner i dag.

Android på vei opp

Da er Androids 11% mer imponerende. Operativsystemet kan muligens ikke kalles noen nykommer lenger, men er likevel såpass ferskt at det er sterkt å dra en så stor andel av trafikken. Android-telefoner kan i likhet med Iphone sies å være svært surfevennlige, noe som egentlig bare skulle mangle når vi vet at det er Google som står bak plattformen.

På fjerdeplass finner vi RIM OS, som brukes i Blackberry-enhetene, med sju prosent av trafikken. Windows Mobile-brukerne har tydeligvis annet å finne på enn å surfe, og drar fattige tre prosent av trafikken.

Kilder: Digi, Admob

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.