MOBIL

Iphone atter stengt for jailbreaking

Nye leveranser med Iphone 3GS viser seg å være umulig å hacke med dagens metode.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. okt. 2009 - 14:01

Det ser ut til at Apple har skaffet seg et fortrinn i kampen mot hacking av Iphone. En ny leveranse med Iphone 3GS sies å være umulig å hacke.

Jailbreaking

Apple er ikke glade i hacking av Iphone. De har lenge kjempet mot såkalt jailbreaking av telefonen, altså at hackere åpner telefonen for installasjon av programvare Apple ikke har godkjent.

Jailbreaking er også en måte å fjerne operatørlåsen på telefonen, og er i så måte et verdifullt verktøy for deg som ønsker å bruke telefonen med andre operatører enn den du kjøpte den hos.

Ny bootrom

En ny såkalt ”bootrom”, det vil si programkoden telefonen bruker for å starte opp, skal gjøre det umulig å jailbreake Iphone via metoden som benyttes i dag. Denne metoden, kalt 24kpwn, er den samme som benyttes av Iphone Dev Team. Dev Team er en av flere hackergrupper som jobber med å bryte sperrene i Iphone.

I praksis gjør oppdateringen det umulig å jailbreake telefoner med denne programvaren installert. Apple har dermed sikret seg at telefonen ikke hackes. I alle fall en stund.

Må finne nye hull

Selv om Apple har tettet et hull betyr ikke det nødvendigvis at det ikke finnes andre hull. Slike jobber nå hackere med å finne. Inntil videre er det kun nye Iphone 3GS som har oppdateringen. Om du vil ha en slik telefon som lar seg jailbreake må du finne en eldre leveranse av telefonen.

Den ”vanlige” Iphone 3G lar seg fortsatt jailbreake, men du skal ikke se bort i fra at Apple oppdaterer programvaren i denne telefonen også etterhvert.

Kilde: Boygeniusreport.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.