MOBIL

iPhone 6 kan bli ditt neste kredittkort

Apple skal ha inngått avtaler med de store kortselskapene.

Om ryktene stemmer kommer Apple med en betalingsløsning med neste iPhone. Denne kan tenkes å erstatte plastkortet ditt, mens fingeravtrykkleseren kan tenkes å erstatte PIN-koden.
Om ryktene stemmer kommer Apple med en betalingsløsning med neste iPhone. Denne kan tenkes å erstatte plastkortet ditt, mens fingeravtrykkleseren kan tenkes å erstatte PIN-koden. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
1. sep. 2014 - 10:58

En het kandidat på ryktebørsen har vært at Apple bygger et eget betalingssystem hvor iPhone skal fungere som erstatning for plastkort.

Ifølge nettstedet Recodes kilder har Apple inngått en avtale med American Express om å tilby deres betalingskort via iPhone. Bloombergs kilder hevder at en tilsvarende avtale er på plass med Mastercard og Visa.

NFC på neste iPhone?

Dette passer i tilfelle godt med lekkasjer av det som skal være en skjemategning fra neste iPhone. Her vises en komponent kalt «PN65V», som er er modellnummeret til en NFC-brikke som brukes i mange Android-telefoner.

Bildet som tegner seg er dermed at Apple omsider kommer til å utstyre iPhone med NFC, og at du vil kunne knytte Visa-, Mastercard- og American Express-kortene dine til telefonen og bruke den til å betale for varer og tjenester.

Les mer: Dette er de siste ryktene om iPhone 6

Krever trolig NFC-terminaler

For at dette skal fungere kreves det imidlertid at betalingsterminaler også har NFC integrert.

Her i Norge finnes dette allerede på en rekke utsalgssteder, men det er ikke kjent om Apples løsning vil fungere med eksisterende løsninger, eller om spesielle terminaler vil kreves.

En løsning med kreditt- og debetkort på mobilen kan potensielt også utnytte fingeravtrykkleseren Touch ID.

Dermed kan det tenkes at du ikke vil trenge å huske PIN-koden din, eller i det minste ikke vil trenge å trykke den inn hver gang du skal betale.

Apple holder sin neste produktlansering 9. september. Hvorvidt betalingsløsningen vil presenteres da gjenstår å se.

Les også:

iPhone-apper kan lure deg til å ringe dyre numre

Skal iPhone 6-kabelen fungere begge veier?

iPhone-apper kan lure deg til å ringe dyre numre  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.