iPhone 5: Du må vente ennå lenger

Etter enorme forventninger til iPhone 5, ble Apples etterlengtede annonsering noe annet enn folk forventet: iPhone 4 lever videre i oppgradert utgave.

iPhone 5: Du må vente ennå lenger
Bilde: Apple

Kanskje litt skuffende for noen, men det var den nye Apple-sjefen Tim Cook som ledet kveldens pressemøte hos Apple i Cupertino. Mange hadde nok håpet av Steve Jobs ville stå for showet, men han er nok for syk.

Som vanlig ble seansen innledet med masse fakta om hvor mange butikker Apple har, hvor stor suksess deres nye operativsystem er blitt og hvor mange Mac-er som er solgt.

Bakgrunn: Store forventninger til Apple-lansering

Til og med en statistikk som viste av iOS er vesentlig større enn Android var med. Det er kanskje riktig hvis man slår sammen alt på iPod, iPhone og iPad, men det gir et dårlig bilde av situasjonen på smarttelefoner. Så masse snakk om iCloud og hvor fantastisk det er. Og det er sikkert sant. Alt sammen vel og bra, men alt dette vet vi fra før.

Når tusener sitter på nåler og venter på iPhone 5 kunne man ønske at «oppvarmingsbandet» spilte litt fortere.

Ny iOS 12. oktober

Så nærmer det seg litt. Vi får vite at iOS 5 lanseres 12. oktober. Det gjør iCloud også. Et smart trekk som vil skyve Apple godt foran Google.

Les mer hos Mobili.no: Dette er nytt i iOS 5

Men noen iPhone 5 er ikke nevnt ennå. Først skal vi gjennom en oppgradert iPod Nano som også kan brukes som armbåndsur. Riktig fiffig. Ja, også kommer det nye iPoder. Med retinaskjerm HD-video og gyroskop.

Fra 199 dollar for 8 GB til 399 dollar for 64 GB.

Først iPhone 4S

Så begynner det å skje. Vi får vite at det kommer en ny versjon av iPhone 4, med etternavnet S. iPhone4s_3up_Photo_Siri_Sprgbd_PRINT 1110042010.jpg

Den vil få en ny A5 prosessor med to kjerner og to grafikk-kjerner som skal være 7 ganger raskere enn fireren. Dessuten skal batteriet vare vesentlig lenger.

Nyheten er både GSM og CDMA, så her har ryktene vært riktige. Det betyr at den kan brukes i alle slags nett og man er ikke lenger avhengig av at det finnes et GSM-basert nett.

Den vil også få raskere datahastighet og vesentlig oppgradert kamera med 8 MP og fem linseelementer. Og med to prosessorkjerner kommer selvfølgelig også video i 1080p. Og det får digital stabilisering.

I følge Apple er kameraet mye raskere å operere enn Galaxy S ii. Dette lukter virkelig godt og ennå er vi ikke kommet til femmeren.

iPhone 4S kommer sannsynligvis til Norge 22. oktober.

Apples Siri

Et velkjent norsk pikenavn, men denne gangen handler det om at du kan spørre iOS et spørsmål og få svar. Eller fortelle telefonen når du vil våkne så settes alarmen. Eller lese en avtale direkte inn i kalenderen.

Her spørs det om Apple har ut-googlet Google på smarte søk og taleforståelse.

Dette er virkelig spennende teknologi, selv om vi neppe får se Siri i norsk bunad på en stund. Men damen krever at man kjøper nye iPhone 4S. De gamle utgavene er ikke kraftige nok til å bli tilsnakket.

Et annet rykte som var korrekt er at Apple nå integrerer WolframAlpha sin intelligente søkemotor i iOS. Samarbeidet mellom de to kan bli ekstremt spennende å følge når superteknologi møter kongen av brukervennlighet.

Det som må ha en slik kan få den fra 14. oktober, men om det gjelder i Norge er uvisst. Derimot kommer iPhone 4 på billigsalg. Prisene i USA er imponerende nok, men de er med bindingstid, så hva de blir her i landet vet vi ikke ennå.

Ingen iPhone 5

Vi er mer enn imponert, men plutselig er det over. Det kom ingen iPhone 5.

Hva med alle ryktene som har svirret i et år?

De bekrefter bare at det er tette vegger i Cupertino.

Les mer om: