MOBIL

iPad blokkerer samtaler

Bruker du tvilling-SIM i iPad-en din risikerer du at folk ikke får tak i deg når de prøver å ringe mobiltelefonen din.

6. sep. 2010 - 11:08

Hvordan 'løse' problemet

Når iPaden bruker datatrafikk på et Tvilling-SIM-kort hindrer den deg i å motta samtaler på ditt hoved-SIM-kort. Ved å slå av datatrafikken på iPaden når du ikke bruker den vil du unngå at dette blir et problem. Denne slås enkelt av i innstillingsmenyen.

iPad fås kjøpt både med og uten innebygget 3G-modem. Ikke alle steder er det muligheter for tilkobling til et trådløst nettverk, og da kan mobilnettet gi deg netttilgang dersom du har et modem.

Du må da også ha et form for abonnement for å få tilgang til mobilnettet. Det spiller ingen rolle om du har et data- eller taleabonnemet, begge to gjør nytten. Verdt å merke seg er at iPaden bruker det nye formatet mikro-SIM.

Les også: Mobili mekker mikro-SIM til iPhone 4.

 

Eget dataabonnement eller tvilling?

De aller fleste her til lands har helt vanlige SIM-kort i telefonen sin da dette har vært standarden i Norge i mange år. Noen operatører sender nå ut SIM-kort som kan fungere som enten vanlig SIM eller mikro-SIM, men det kan hende at du må kontakte ditt teleselskap og spesifisere at du trenger et mikro-SIM-kort.

Noen vil sikkert tegne et eget dataabonnemet for å bruke med sin iPad, som i mange tilfeller kan være lønnsomt dersom man på første hånd har et taleabonnement som ikke er så gunstig til databruk.

Mange taleabonnement har imidlertid blitt tilpasset litt, en del eller mye databruk i forbindelse med din mobiltelefon. I så tilfelle kan det være aktuelt å gå til anskaffelse av et tvilling-SIM (noen operatører leverer også trilling-SIM-løsninger, hvor ett av de tre kortene er for data).

Opptattsignal når du surfer på 3G

Ved å ha flere SIM-kort som går på et og samme abonnement må man nå være obs på én ting.

Ved tvilling-SIM har man som regel to SIM-kort til ett taleabonnement. Problemet oppstår når man har et taleabonnemet i en enhet som ikke støtter samtaler, slik som iPad. Når SIM-kortet i iPaden sender og mottar data rapporterer det at telefonnummeret er opptatt og vil da straks bryte en innkommende samtale og gi innringer opptattsignal. Utgående samtaler er ikke noe problem, så man kan alltids bare ringe opp igjen.

Halvløsninger

Det finnes andre løsninger enn å tegne et nytt dataabonnement. Interferensen oppstår bare når iPaden er på, og sender og mottar data. Men du slipper å slå iPaden helt av, det enkleste er logisk nok å slå av datatrafikk (under innstillinger, se bilder) når du ikke har bruk for den.

Et alternativ kan være å sette iPaden i flymodus, men da mister du óg muligheten til å koble deg opp via Wi-Fi. Uansett er det ikke helt optimalt å måtte velge om man skal surfe på nettet eller være tilgjengelig på telefon, istedenfor å få både i pose og sekk.

Nyere mobile bredbånd er i dag satt opp slik at de også fungerer med tvilling-SIM-kort. Det ville helt sikkert vært en enkel sak for Apple å gjøre en liten software-endring slik at dette også fungerer på iPad. De er nok klar over saken. og det er lov å håpe på en løsning innen rimelig tid.

Det er heller ikke umulig at operatørene i Norge tar tak i problemet før iPad lanseres offisielt her til lands om noen måneder. 

 

Kilder: Verdens Gang - iPod1

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.