IKT

IP-utfordringer

Post- og teletilsynet (PT) har sendt ut et sett spørsmål til høring.

– Vi er i ferd med å gå gjennom svarene nå. Det er derfor ennå for tidlig å si noe om hva vi konkret vil komme med av forslag, sier rådgiver Morten Foss i PT.

IP-telefoni i privatmarkedet reiser en rekke problemstillinger. Det er for eksempel mulig for en trønder å ta med seg sin IP-telefon med tilhørende nummer og plugge seg inn i Oslo. Men ringer han da et nødnummer, vet ikke nødsamtalens mottager hvor han befinner seg.

– Dersom dette skal godtas, må det i alle fall stilles krav til informasjon fra leverandøren slik at kundene er klar over denne svakheten. Det samme gjelder for eksempel også manglende funksjon ved lokalt strømbrudd, sier Foss.

Han nevner også flere andre tilsvarende forhold. PT forventer samtidig at IP-telefoni vil bidra til redusere prisen på telefontjenester i Norge, og at det fører til nye spennende tjenester.

– Det er derfor viktig at reguleringene ikke blir av en slik art at IP-telefoni kveles i starten, sier Foss.

Det ser derfor ut til at PT vil gå inn for en linje der det lempes på enkelte krav, eventuelt for en begrenset periode, dog under forutsetning av god informasjon fra tilbyderne til kundene.

En slik tilnærming vil eventuelt anvendes midlertidig inntil man får klare retningslinjer fra EU på hvordan man bør forholde seg regulatorisk, eller inntil det norske regelverket eventuelt blir endret.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.