SAMFUNNPOLITIKK

Inviterer KrF til å bli med på regjeringens miljølag

Miljøvernminister Erik Solheim mener regjeringen og KrF er 99,4 prosent enige om miljøpolitikken.
Miljøvernminister Erik Solheim mener regjeringen og KrF er 99,4 prosent enige om miljøpolitikken. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
7. des. 2009 - 14:34

Invitasjonen kom da Stortinget mandag vedtok budsjettene for Miljøverndepartementet og Olje- og energidepartementet med en utgiftsramme på henholdsvis 4,28 milliarder og 31,08 milliarder kroner.

– Fra grøft til grøft

Solheim var imidlertid kritisk til den måten han mener KrF driver miljødebatten på. Han viste til uttalelser fra partileder Dagfinn Høybråten for ett års tid siden der han advarte mot bruk av biodiesel fordi produksjonen gikk på bekostning av matproduksjon.

I dag er KrF en av regjeringens skarpeste kritikere fordi den innfører avgift på biodiesel.

Ifølge Solheim er dette å hoppe fra grøft til grøft og ikke noen konstruktiv måte å drive debatt på.

99,4 prosent enige

KrF avviste anklagene om at partiets politikk består i å hakke på regjeringspartiene.

Partiets miljøpolitiske talskvinne, Line Henriette Hjemdal, sa at Kristelig Folkepartis mål er å gjøre regjeringens politikk bedre, og at det derfor er nødvendig å komme med forslag om dette.

Solheim hadde regnet på hvor enige KrF er med regjeringen om miljøbudsjettet. Resultatet av hans regnestykke er at KrF er enig i 99,4 prosent av det regjeringen foreslår.

Frp verner villaksen

Bekymring over villaksens fremtid ble også et tema. Miljøvernministeren kom ikke med noen enkel løsning på lakselusproblemet.

Tidligere har ordførere både fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet sagt at villaksen må ofres dersom det står mellom fortsatt oppdrett og villaks i elvene våre. I mandagens debatt gjorde Oskar Jarle Grimstad det klart at det er helt uakseptabelt for Frp å ofre villaksen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.