INDUSTRI

Investortrio gir opp statsplaner

Investortrioen Unionen AS har allerede droppet planene om at staten skal være deleier i av Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss.
Investortrioen Unionen AS har allerede droppet planene om at staten skal være deleier i av Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss. Bilde: Falch, Knut / SCANPIX
Jannicke Nilsen
4. jan. 2008 - 08:09

En dag etter at forslaget ble lagt fram, går investortrioen Unionen AS bort fra planen de mente kunne sikre framtiden til Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss.

- Dette er bare ett av flere scenarier vi jobber med. Når skogeierne ikke er interessert har vi lagt vekk dette alternativet. Dermed har skogeierne selv satt punktum, sier Ove Gusvik til Aftenposten.

Ingen støtte

I går lanserte investortrioen Unionen AS en plan om at Norske Skogs fabrikker på Skogn og Hønefoss skulle skilles ut som eget selskap eid av staten, Norske Skog og skogeierne.

Men de fikk ikke støtte fra verken skogeierne eller regjeringshold.

- Vi tror ikke på modellen. Vi tror ikke at de to fabrikkene alene vil generere nok penger til å fornye maskinene, bare drive dem ut, sier styreleder Even Mengshoel i Mjøsen Skog til avisen.

Ikke vurdert

Heller ikke næringsminister Dag Terje Andersen er lokket av statlig eierskap i den tradisjonsrike bedriften.

- Vi har ikke vurdert å gå inn på eiersiden i Norske Skog. Det er ikke kommet noe ønske fra eierne om dette. Vi har heller ikke mottatt forespørsler fra andre investorer, sier statsråden til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.