Investerer nærmere 100 millioner og dobler skumglassproduksjonen på fabrikken i Onsøy

Foamit Group planlegger å investere 8–10 millioner euro i lavutslippsproduksjon av skumglass ved fabrikken til Glasopor AS i Onsøy.

I tillegg til ny kapasitet vil investeringen konvertere dagens produksjonslinjer som bruker fossilt brensel for å gå på elektrisitet.
I tillegg til ny kapasitet vil investeringen konvertere dagens produksjonslinjer som bruker fossilt brensel for å gå på elektrisitet. Foto: Glasopor
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
5. des. 2022 - 11:51

Investeringen i fabrikken til Glasopor AS, det norske datterselskapet til Foamit Group, inkluderer to nye, effektive og miljøvennlige produksjonslinjer basert på elektrisk drift,
samt modernisering av eksisterende produksjonslinjer til å bruke elektrisitet.

Hirtshals på Nordjylland skal bli utslippsfri havn. Norwegian Hydrogen er med på et EU-prosjekt som skal bidra med hydrogenverdikjede. Vindturbiner skal produser e fornybar kraft til elektrolyse av vann.
Les også

Skal produsere 500 tonn hydrogen årlig

Går over til elektrisk drift

Skumglass er et sirkulærøkonomisk produkt og lett byggemateriale basert på gjenvunnet glass fra norske husholdninger. <i>Foto:  Glasopor</i>
Skumglass er et sirkulærøkonomisk produkt og lett byggemateriale basert på gjenvunnet glass fra norske husholdninger. Foto:  Glasopor

Den endelige investeringsbeslutningen tas etter at investeringsplanen er ferdig i første halvdel av 2023.

Med den planlagte investeringen vil Foamit Groups produksjonskapasitet for skumglass øke med cirka 20 prosent. Produksjonskapasiteten til fabrikken som ligger i Onsøy skal dobles og fabrikkens produksjon vil være nære på utslippsfri i fremtiden.

I tillegg til ny kapasitet vil investeringen konvertere dagens produksjonslinjer som bruker fossilt brensel for å gå på elektrisitet. Onsøy-fabrikken bruker fornybar elektrisitet i sin virksomhet.

Blandt de største i verden på skumglass

– Den planlagte investeringen styrker Foamit Groups posisjon som den viktigste produsenten av skumglass i Norden og globalt en av de største aktørene på feltet. Som et resultat vil vår produksjonskapasitet øke betraktelig og vi vil være bedre i stand til å svare på veksten i etterspørselen etter skumglass i alle våre markeder. Vi ser frem til å kunne tilby infrastruktur og eiendomsbygging skumglass, som produseres med
fornybar energi, sier Kalle Härkönen, administrerende direktør i Foamit Group.

Skumglass produsert av Foamit Group er et sirkulærøkonomisk produkt og lett byggemateriale som er laget av sidestrømmen av glassgjenvinning.

Foamit Group har virksomhet i Finland, Sverige, Danmark og Norge,hvor selskapet har to  skumglassfabrikker, den ene nær Fredrikstad i Onsoy og den andre i Skjåk.

Eidesvik Agalas AS har bestilt ett nytt 99 meter langt Construction Support Vessel (CSV) for IMR-, subsea- og vindkraftoppdrag. JV-selskapet har opsjon på ytterligere fire CSV-er fra Sefine Shipyard i Tyrkia.
Les også

Bestiller offshore metanolskip i Tyrkia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.