Investerer i redusert drivstofforbruk

(Bilde: Anders J. Steensen)
DYNAMISK TRIM: Dynamic Trim Assistant er sentral i selskapets tilbud til markedet. Denne løsningen gir opp til fem prosent redusert drivstofforbruk for en rekke skipstyper.
  • IT

Ferd Venture investerer 2,7 millioner euro i det finske selskapet Eniram Oy som ved hjelp av smarte IT-løsninger reduserer drivstofforbruket for en rekke skipstyper.

Kapitalutvidelse

Investeringer skjer i forbindelse med en kapitalutvidelse på til sammen fem millioner euro, hvor eksisterende investor Conor Venture Partners og den statlige finske investoren Finnish Industry Investment også deltar.

Eniram utvikler og leverer avanserte IT-systemer for shipping og cruisebransjen.

Deres løsninger samler og analyserer sanntidsinformasjon fra egnede sensorer og skipets egne systemer for å levere beslutningsstøtte til mannskapet. Løsningene omfatter skipets trim, skrogets tilstand samt stabiliserings- og fremdriftssystemer.

Tatt i bruk

Blant de 35 ansatte finner man IT-eksperter og erfarne sjøfolk, som samlet har vist en enestånde evne til å ta fram IT-baserte nyvinninger med utgangspunkt i mannskapets hverdag om bord og forretningsdriverne på skipseiersiden.

Norwegian Cruise Lines er blant Enirams kunder. De har tatt i bruk løsningen for store deler av sin flåte.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå