KLIMA

Invasjon av geologer

MANGE FRA KINA: 362 deltakere fra Kina på den internasjonale geologikongressen på Lillestrøm er nok flere enn vi har norske deltakere på OL i Beijing.
MANGE FRA KINA: 362 deltakere fra Kina på den internasjonale geologikongressen på Lillestrøm er nok flere enn vi har norske deltakere på OL i Beijing. Bilde: Odd Richard Valmot
7. aug. 2008 - 09:55

I det som kanskje best kan sammenlignes med OL er nå nesten 6000 av verdens geologer samlet til den 33. internasjonale geologiske kongress.

Svært populært

Slike kongresser har vært avholdt med fire års mellomrom fra den første i Paris i 1878, og det er første gang avholdes den i Norge. Og på samme måte som under OL driver landene som ønsker kongressen om åtte år aktiv markedsføring på Lillestrøm.

Kongressen vil holde det gående i helt til den 14. august og det vil gå opptil 30 parallelle sesjoner hver dag. Flere av de store hallene på Norges Varemesse på Lillestrøm er delt opp i mindre rom for å få dette til.

Arrangementet er så stort at mesteparten av hotellkapasiteten i Oslo og Lillestrøm ble bestilt for flere år siden.

Til Svalbard og Oslofeltet

I tillegg til konferansen og utstillingen vil det arrangeres en rekke ekskursjoner, både til Grønland, Svalbard og Ukraina, både før, under og etter kongressen. Men arrangørene tror de lokale ekskursjonene i Oslofeltet, som strekker seg fra Langesund i sør til Brumunddal i nord, vil være minst like interessante for geologene på grunn av sin spesielle opprinnelse.

For at studenter fra fattige land skal kunne delta på kongressen, har de bevilget fem millioner kroner for å dekke deltakelse og opphold.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.