DATATELE

Internett gjør deg mer produktiv

HEKTA: IT, ingeniørfag, forskning/farmasi og finans er bransjer med særlig stor bruk av elektronisk kommunikasjon, hevder Kelly-direktør Stig Lauvsland.
HEKTA: IT, ingeniørfag, forskning/farmasi og finans er bransjer med særlig stor bruk av elektronisk kommunikasjon, hevder Kelly-direktør Stig Lauvsland. Bilde: Kelly Services
Trond Heggelund
27. feb. 2007 - 15:11

Hovedtrekk fra undersøkelsen

  • 70 prosent bruker både e-post og internett
  • 3 prosent bruker bare e-post
  • 2 prosent bruker bare internett
  • 20 prosent bruker ingen av delene

Det er rekrutteringsselskapet Kelly Services som står bak undersøkelsen.

Undersøkelsen blant arbeidstakere omfattet cirka 70 000 intervjuobjekter i 28 land, derav nesten 1400 i Norge.

Beskjedent

Med en 19. plass blant de 28 landene i undersøkelsen er bruken av elektronisk kommunikasjon i Norge beskjeden etter internasjonal standard.

De største brukerne var Hongkong, Mexico, India, Thailand og Indonesia, mens Frankrike, Puerto Rico og Sveits hadde den laveste bruken.

Menn bruker nettet mest

Oppfatningen om at teknologien påvirker kvaliteten på arbeidet på en positiv måte, var svært utbredt. 68 prosent svarte at bruken av e-post øker produktiviteten, mens 65 prosent mente at Internett-tilgang øker produktiviteten.

Menn er mer positive til bruken av elektroniske verktøy enn kvinner, og de med universitetsutdannelse er betydelig større brukere.

Aldersgruppen fra 35 år og oppover er den som oftest bruker elektroniske tjenester i arbeidet.

Positivt for produktiviteten

– Det er tydelig at bruken av elektronisk kommunikasjon på arbeidsplassen nå er svært utbredt, og at dette oppfattes som positivt for produktiviteten, forteller Stig Lauvsland, administrerende direktør i Kelly Services Norge.

Les mer om: