IKT

Internasjonalt i Oslo

TETTPAKKET:HR-ansvarlig Anne Stavnes og forskningsdirektør Christen Krogh lever trangt blant nordmenn og utlendinger i Opera.
TETTPAKKET:HR-ansvarlig Anne Stavnes og forskningsdirektør Christen Krogh lever trangt blant nordmenn og utlendinger i Opera.
4. nov. 2005 - 07:30

Den norske nettleseren Opera er populær, spesielt nå etter at den ble gratis. Selskapet produserer nye versjoner hele tiden på en lang rekke operativsystemer og plattformer. Det er ikke bare PC-er som bruker Opera, et enormt antall mobiltelefoner kjører Opera, og nå kommer også nettlesere for fullt i settoppbokser til TV.

Slikt krever arbeidsinnsats, og det sørger de 255 ansatte for.

Vil ha de beste

Den raske veksten er tydelig når man besøker Opera i Oslo. Det blir trangere for hver gang, og nå skal lokalene utvides. I fjor ansatte selskapet 72 nye medarbeidere, og hittil i år er det kommet til 50 til. Samtidig er det lite som tyder på at veksten avtar.

– Det er populært å jobbe hos oss, sier HR-ansvarlig Anne Stavnes. Vi er et internasjonalt selskap, og folk søker på jobb fra hele verden. Vi mottar faktisk rundt 100 CV-er hver dag over nettet. En egen avdeling går gjennom alle sammen og tar imot de nyansatte.

De fleste jobber i Oslo, men selskapet er representert i San Diego, Shanghai, Tokyo, Lindköping og i Göteborg. Stavnes fremholder at Opera har ingen preferanser når det gjelder kjønn, alder eller hvor i verden folk kommer fra. Det viktige er at det er flinke folk. Selv om det rekrutteres fra hele verden, er halvparten av de ansatte norske. Opera skal fortsette å være et norsk selskap med hovedkontor her i landet.

– Vi er stolt av den kulturen vi har etablert her gjennom ti år, men det er selvfølgelig en utfordring å holde kulturen ved like når vi vokser så raskt som vi gjør nå. Derfor sørger vi for å ha det gøy på jobben.

Norge eksotisk

– Det høres kanskje rart ut for mange nordmenn, men svært mange utlendinger som søker på jobb hos oss synes ikke det å bo i Norge er noen ulempe. Mange ser på Norge som et spennende land. Med så mange søknader og faktorer som trekker folk til Norge har Opera rikelig tilgang på kvalifisert personell. Likevel skulle de gjerne sett flere søkere fra Norge, og de oppfordrer dyktige programmerere til å søke.

— Vi kan tilby er et fantastisk miljø, tettpakket med svært dyktige mennesker. Spesielt unge mennesker synes det er spennende å jobbe i et så internasjonalt miljø med de ekstra erfaringene og mulighetene det byr på, sier forskningsdirektør Christen Krogh. Vi stiller høye krav til kvalifikasjoner, men vi har mye å tilby.

Testes grundig

Krog peker på at det gjør seg godt på CV-en å vise til en bakgrunn i Opera. Før de ansetter noen, gjennomgår søkerne omfattende tester og blir grundig intervjuet.

– Når vi ansetter folk her, er vi sikre på at vi har fått tak i de riktige menneskene, sier han. Det er også de færreste forunt å få jobbe på en ny utgave av noe som er så utbredt som vår nettleser. Det gir en utrolig spesiell følelse når det strømmer inn med takkebrev fra hele verden som roser de nye funksjonene og forbedringene de har bygget inn. To utviklere hos oss som var i en bar i California for en stund siden kom tilfeldigvis i snakk med bartenderen. Da han hørte de var fra Opera, ble de påspandert øl resten av kvelden. Han var selv en ivrig Opera-bruker og synes det vare en ære å få besøk av sine helter, sier Krogh som også tror selskapet mottar mye sympati fordi de klarer å konkurrere så godt med store Microsoft.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.