IKT

Internasjonalt i Oslo

TETTPAKKET:HR-ansvarlig Anne Stavnes og forskningsdirektør Christen Krogh lever trangt blant nordmenn og utlendinger i Opera.
TETTPAKKET:HR-ansvarlig Anne Stavnes og forskningsdirektør Christen Krogh lever trangt blant nordmenn og utlendinger i Opera.

Den norske nettleseren Opera er svært populær. Spesielt etter at den ble gratis. Selskapet produserer nye versjoner hele tiden på en lang rekke operativsystemer og plattformer.

Og det er ikke bare PC-er som bruker Opera, et stort antall mobiltelefoner kjører Opera, og nå kommer også nettlesere for fullt i dekodere til TV.

Slikt krever arbeidsinnsats og det sørger de 255 ansatte for.

Trangt

Den raske veksten er tydelig når man besøker Opera i Oslo. Det blir trangere for hver gang og nå skal lokalene utvides. I fjor ansatte selskapet 72 nye medarbeidere og hittil i år er det kommet til 46 til. Samtidig er det lite som tyder på at veksten avtar.

— Det er populært å jobbe hos oss, sier HR-ansvarlig Anne Stavnes. Vi er et internasjonalt selskap og folk søker på jobb fra hele verden. Vi mottar faktisk rundt 100 CV-er hver dag over nettet. Derfor har vi etablert en egen avdeling for å gå gjennom alle sammen og som tar imot alle de nyansatte.

De fleste ansatte i Opera jobber i Oslo, men selskapet har etablert seg flere steder rundt om i verden. Nå er de representert i San Diego, Shanghai, Tokyo, Linköping og i Göteborg.

Vil ha de beste

Stavnes fremholder at Opera har ingen preferanser når det gjelder kjønn, alder eller hvor i verden folk kommer fra. Det viktige er at det er flinke folk. Selv om det rekrutteres folk fra hele verden er halvparten av de ansatte norske og Opera skal fortsette å være et norsk selskap med hovedkontor her i landet.

— Vi er stolt av den kulturen vi har etablert her gjennom ti år, men det er selvfølgelig en utfordring å holde kulturen ved like når vi vokser så raskt som vi gjør nå. Derfor sørger vi for å ha det gøy på jobben og vi finner på masse moro.

Norge eksotisk

— Det høres kanskje rart ut for mange nordmenn, men faktum er at svært mange utlendinger som søker på jobb hos oss synes ikke det å bo i Norge er noen ulempe. Mange ser på Norge som et spennende land. Med så mange søknader og faktorer som trekker folk til Norge har Opera rikelig tilgang på kvalifisert personell. Likevel skulle de gjerne sett flere søkere fra Norge og de oppfordrer dyktige programmerere til å søke.

— Vi kan tilby er et fantastisk miljø, tettpakket med svært dyktige mennesker fra hele verden. Spesielt unge mennesker synes det er spennende å jobbe i et så internasjonalt miljø med de ekstra erfaringene og mulighetene det byr på, sier utviklingsdirektør Christen Krogh. Vi stiller høye krav til kvalifikasjoner, men vi har mye å tilby.

Testes grundig

Krogh peker på at det gjør seg godt på CV-en å vise til en bakgrunn i Opera. Før de ansetter noen gjennomgår søkerne omfattende tester og blir grundig intervjuet.

— Når vi ansetter folk her er vi sikre på at vi har fått tak i de riktige menneskene, sier han. Det er også de færreste forunt å få jobbe på en ny utgave av noe som er så utbredt som vår nettleser. Det gir en utrolig spesiell følelse når det strømmer inn med takkebrev fra hele verden som roser de nye funksjonene og forbedringene de har bygget inn. To utviklere hos oss som var i en bar i California for en stund siden kom tilfeldigvis i snakk med bartenderen. Da han hørte de var fra Opera ble de påspandert øl resten av kvelden. Han var selv en ivrig Operabruker og synes det vare en ære å få bek av sine helter, sier Krogh som også tror selskapet mottar mye sympati fordi de klarer å konkurrere så godt med store Microsoft.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.