BYGG

Internasjonal toppjobb til Stein Dale

Administrerende direktør i Multiconsult får ansvaret for nysatsing i det tyske energikonsernet E.ON.

Stein Dale avtroppende konserndirektør og CFO i Statkraft  (slutter i stillingen 1. juli 2011)
Stein Dale avtroppende konserndirektør og CFO i Statkraft (slutter i stillingen 1. juli 2011) Bilde: Statkraft
13. apr. 2012 - 15:08

Dale overtar fra 1. juni lederansvaret i E.ON International energy. I en pressemedling skriver selskapet han dermed får ansvaret for videre utbygging av konsernets virksomhet utenfor Europa

Fornybar og termisk energi

Hovedansvaret til Dale blir å etablere kraftproduksjon i Brasil, India og Tyrkia.

– Ja, det stemmer. Vi skal utvikle, bygge og drifte anlegg i de nevnte landene. Hovedsatsingen  blir på termisk og fornybar kraft. Etter hvert kan det også bli noe gass men det blir ikke hovedfokus, sier Dale.

Konstituert

For øyeblikket er Dale administrerende direktør i det rådgivende ingeniørselskapet Multiconsult. Dale er styremedlem i selskapet, og da administrerende direktør Sverre Quale overraskende sa opp sin stilling etter kun 11 måneder, tok han  posisjonen som konstituert intill ny fast direktør er på plass.

Dale er også styrelder i selskapet Sway Turbine AS. Tidligere har han vært både viseadministrerende direktør og finansdierektør i Statkraft. Han er utdannet ved Harvard Business School i USA og Institute for Management Development, IMD i Sveits.

Les også:

Nytt lederskifte i Multiconsult 

Stein Dale slutter i Statkraft 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.