NYHETER

Interimselskap skal på plass allerede i høst

Regjeringen vil ha det nye utbyggingsselskapet for veg på plass så raskt som mulig, og lover at et interimselskap skal være på beina i løpet av høsten.

Samferdselminsiter Ketil Solvik-Olsen har full fart i arbeidet med et nytt vegselskap, og lover at et interinselskap skal være igang allerede i høst.  Foto: Samferdselsdepartementet
Samferdselminsiter Ketil Solvik-Olsen har full fart i arbeidet med et nytt vegselskap, og lover at et interinselskap skal være igang allerede i høst. Foto: Samferdselsdepartementet 0
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
14. mai 2014 - 11:25

- Utbyggingsselskapet vil dermed kunne være operativt med planlegging og utbygging av konkrete riksvegprosjekter raskest mulig etter etableringen 2015. 

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at regjeringen i dag la fram en proposisjon for Stortinget der etableringen av et utbyggingsselskap for veg er en av sakene.

Samferdselsdepartementet har siden regjeringsskiftet i 2013 arbeidet med å legge til rette for flere større reformer i transportsektoren.

På vegsida har fokus vært på etableringen av et utbyggingsselskap, medns en på jernbanesiden arbeider mot en omorganisering av Jernbaneverket og NSB for å oppnå en hensiktsmessig styringsstruktur, en forretningsmessig organisasjonsform og tydelige mål. Det skal også tilrettelegges for bedre konkurranse.

 

Skal gi mer effektiv ressursbruk

Ifølge ledelsen i Samferdselsdepartementet er reformarbeidet er godt i gang, med etableringen av utbyggingsselskapet som viktigst.

Selskapet skal bygge ut mer helhetlig enn i dag, gi mer effektiv ressursbruk og sørge for større satsing på de mest samfunnsøkonomisk lønnsomme prosjektene.

Samferdselsdepartementet skal nå arbeide videre med innhold og storlørrelse på oppstartsportefølgen, innretningen på finansieringen og andre forutsetninger for selskapet.

Interimsselskapet vil være en viktig samarbeidspartner for departementet i arbeidet med å forberede etableringen av utbyggingsselskapet.

I revidert nasjonalbudsjett som blir lagt fram for Stortinget i dag, foreslår regjeringen å bevilge 100 000 kroner til egenkapital til interimsselskapet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

Mer om innholdet i Prop. 97 S (2013-2014) finner du her:

Prop. S 93 (2013-2014) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet 2014

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.