NETTARKIV

Interessen øker

Det ruller rundt 2000 elbiler på norske veier, og det antas at det kommer et betydelig antall i tillegg neste år. Elbil Norge som produserer 250 biler i år, vil øke til 400 neste år. Avhengig av når Think kommer i gang, vil de kunne bidra med opptil 2000 til. I tillegg kommer import av franske og Indiske elbiler.

Men interessen for elbiler er raskt voksende i andre land også. I London slipper elbiler gjennom den nye bomringen gratis, og nå våkner interessen i mange andre engelske byer.

I Frankrike var interessen veldig stor i for ti år og det nasjonale elselskapet bidro til å finansiere elbilprogrammer hos landets bilprodusenter. Etter å ha produsert rundt 15 000 biler, er interessen falt på grunn av masse problemer og at bilene, som ble konvertert fra standardbiler, ble for tunge og fikk for lav kjørelengde.

I Italia er det mange små produsenter som bygger elbiler.

I USA er det stor interesse for elbiler fra miljøforkjempere. Det antas det er rundt 50 000 elbiler, men ingen stor produsent skiller seg ut. Bilene er alt fra oppgraderte golfbiler til supersporsbilen Tesla.

Les mer om: