PRODUKTNYHETER

Interaktiv regnehjelp

10. sep. 2001 - 14:32

Tomhax heter det flerverktøys PC-programmet, som er utviklet av Fluid Power Control AS (FCP).

– Det dreier seg om et databasert system for interaktiv design. Samspillet mellom konstruktøren og designverktøyet er essensen i vår idé, forklarer daglig leder Aksel Fossbakken i FCP.

Ingen fasit

Fossbakken understreker at fagmannen er sjefen i designprosessen. Verktøyet skal ikke gi fasitløsninger, men hjelpe fagmannen til å finne den mest hensiktsmessige løsningen.

– Uansett hvor godt verktøy man har, blir fagmannens grunnkunnskaper, samt ferdigheter med verktøyet, avgjørende for resultatet. På samme måte er det med beregningsprogrammer for hydraulikk og pneumatikk, og bruken av dataverktøyene, sier han.

Under utviklingen og utprøvingen av programvaren er selskapet kommet frem til et dataverktøy som skal hindre feil bruk av formler og metoder. Fossbakken skal holde foredrag på HP-symposiet og vise en del eksempler på hvordan systemet kan brukes i praksis.

Dokumentasjon

Kundene krever i økende grad at beregninger skal dokumenteres på en oversiktlig måte, ikke minst i forbindelse med tilbud og leveranser. Også her er programmet nyttig, mener Fossbakken:

– Beregninger må kunne verifiseres, ved at metoder og formler som er benyttet skal være tilgjengelige.

Programmet har et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt, og kravet til konfigurasjoner er begrenset. Brukeren kommer frem til en løsning ved hjelp av en interaktiv prosess som leder til en optimal design.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.