NETTARKIV

Intensivert kamp mot pirater

Den internasjonale bransjeorganisasjonen Business Software Alliance (BSA) har nå fått stengt et større nettsted for piratkopiert programvare.

Visepresident Beth Scott i BSA Europa karakteriserer nettstedet www.warez.at som et sentrum i piratmiljøet i Europa. – Stengningen er et stort fremskritt for håndtering av internettpirater, sier hun.

Internettadressen www.warez.at fungerte som en omadresseringsadresse, hvor brukerne ble koblet videre til forskjellige nettsteder med ulovlig kopiert programvare. Hvis et av disse nettstedene ble stengt, kunne adressen viderekobles til et annet nettsted. At www.warez.at er blitt stengt, betyr at en hel kjede av piratsider er blitt tatt ned.

– Ettersom bruken av internett har økt, har også omfanget av piratkopiert programvare på internett økt. Selv om vi er klar over at kampen mot disse kriminelle er en kamp i motbakke, er vi overbevist om at vår suksess kommer til å fortsette, sier Scott i en pressemelding.

Tone Dalen i Norges Dataforening er positiv til at BSA går inn på denne måten.

– Min erfaring er at BSA har en veldig god dekning for det de gjør. Det er ikke lett for brukerene å skille mellom hva som er gratis og hva som skal betales for når de laster ned noe fra internett. Dataforeningen er positive til at piratkopieringen bekjempes. Alle blir skadelidende hvis man ikke betaler for programvaren, sier Dalen.

Økende formidling av piratkopier

Business Software Alliance har i perioden januar-september i år mottatt flere rapporter om ulovlig programvare tilgjenglig på nettet enn noen gang tidligere. Antall tips var drøye 6.000 i Europa og nesten like mange i USA. I 2000 fikk BSA stengt 1.800 nettsteder med piratkopiert . Business Software Alliance har sendt ut 6.000 varsler om stengning av nettsteder i Europa og USA så langt i år.

«Warez» er en betegnelse for ulovlig programvare som blir gjort tilgjengelig for publikum over Internett uten godkjennelse fra rettighetshaveren.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.