MOBIL

Intel-telefonen kommer til Norge

ZTE lanserer Grand X IN i Norge, og den kommer før jul.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. des. 2012 - 14:39
Vis mer

Maskinvaren som driver dagens mobiltelefoner og nettbrett er i hovedsak levert av prosessordesigneren ARM. Intel, som blant annet lager prosessorer til PC-er, har lenge forsøkt å komme seg inn på mobilmarkedet, men har lenge slitt med å få innpass.

I januar laserte de sin Medfield-plattform, som er en systembrikke som skal sørge for at selskapet får foten innenfor i Android-verdenen.

LES MER: Slik er Intel Medfield

Nå slipper ZTE en av de første telefonene basert på plattformen i Norge. Modellen Grand X IN er en Android 4.0-telefon, som har en umodifisert utgave av operativsystemet. Som Nexus-telefonene, med andre ord. Skjermen er 4,3 tommer med 960 x 540 pikslers oppløsning.

Grand X IN har Intel Atom Z2460-prosessor på 1,6 GHz. Dette er en X86-prosessor - altså samme arkitektur som sannsynligvis står i PC-en din. Sammenlignet med dagens sprekeste telefoner med firekjerneprosessor ser kanskje ikke Intels enkjerneprosessor på 1,6 GHz spesielt imponerende ut. Og det er klart at for eksempel HTC Butterfly er en langt sterkere telefon.

Mellomklasseutfordrer

Maskinvaren i Grand X IN er heller ikke noen utfordrer til de sterkeste prosessorene. Denne skal være en utfordrer i lav- til mellomklassesegmentet. Prosessoren skal være i stand til å konkurrere med maskinvaren i telefoner som iPhone 4S og Samsung Galaxy S II. 

Ytelsesterster (riktignok utført av Intel selv) tyder på at telefonen utfører enkelte oppgaver raskere enn disse.

Det største hinderet her er at telefonen er basert på X86-plattformen. Mange apper vil kun kjøre på ARM-plattformen. Ifølge Intel skal noe sånt som 90 prosent av appene i Google Play kjøre på deres plattform. Hvor stort hinder dette i praksis er får vi ikke svar på før vi har testet telefonen selv.

Utstyrt som andre Android-mobiler

Grand X IN har ellers 1 GB arbeidsminne. Lagringsminnet er på 4 eller 16 GB avhengig av hvilken modell du velger. Det er også støtte for minnekort.

Telefonen har ellers det utvalget av funksjoner vi forventer, som 3G-støtte med 21 Mbps nedlasting og 5,76 Mbps opplasting, GPS, NFC og Wi-fi.

Batteriet har en kapasitet på 1650 mAh, men det er ikke godt å si hvor mye dette har for levetiden. Vi har nemlig ingen erfaring med strømforbruket til Intel-plattformen.

ZTE Grand X IN kommer i salg hos Elkjøp i midten av desember, og skal koste 1990 kroner. Dette er versjonen med 4 GB lagringsminne.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.