MOBIL

Intel-prosessor i Nokia N9?

De første Meego-telefonene skal presenteres i Barcelona, sier rykter i Finland.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. jan. 2011 - 16:02

Nokia skal presentere sine første Meego-telefoner i Barcelona, og de kommer til å kjøre Intel Atom-prosessor. I alle fall om vi skal tro ryktene som omtales i finske medier i dag.

Både Tietoviikko.fi og Prosessori.fi omtaler ubekreftet informasjon om at Nokia kommer til å droppe ARM-prosessoren i sine Meego-telefoner. Den første, Nokia N9, skal ifølge en Twitter-status fra Nokia-entusiast Josue Gimenez presenteres under Mobile World Congress i februar, og være klar for salg mot slutten av mars.

Atom-prosessor?

Rykter sier for tiden mye rart om N9, og de nyeste er at Nokia har byttet fra en ARM-basert plattform til en Intel Atom-basert plattform. Dette er forsåvidt logisk, siden Meego er et samarbeid mellom Nokia og Intel.

Atom er en såkalt x86-prosessor, og er ikke kompatibel med ARM-prosessoren. Dersom prosessorbyttet viser seg å stemme har altså Nokia en hel del nyheter på trappene foran Mobile World Congress.

Fra før av finnes det prototyper med Atom-prosessor laget for utvikling av Meego-plattformen. Meego kjører imidlertid også på ARM-plattform, og systemet utvikles også på Nokia N900. Denne telefonen er ARM-basert.

Les også: Slik installerer du Meego på Nokia N900 »


1,2 GHz, 12 MP og LTE

Ryktene skal ha det til at N9 kommer til å kjøre på en Atom-prosessor med 1,2 GHz. Den skal videre ha samme kamera som Nokia N8, og ikke minst sies det at telefonen får støtte for LTE, eller det som markedsføres som 4G her hjemme.

Hvorvidt det er hold i ryktene eller ei skal vi ikke spekulere i, men det blir uansett spennende å se hva som skjer på Meego-fronten i Barcelona i midten av februar.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Kilder: Tietoviikko.fiProsessori.fi

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.