IKT

Intel kjører tøft

1. mars 2001 - 07:02

– Man sparer seg aldri gjennom nedgangstider, sier administrerende direktør Craig R. Barrett til the New York Times. Industrigiganten har bestemt seg for å investere svimlende 110 milliarder kroner i forskning, utvikling og nye produksjonslinjer bare i år. – Den eneste måten å komme seg styrket gjennom nedgangstidene er å lansere enda mer fantastiske produkter, slår Barrett fast.

Vanskelig år

2000 var et vanskelig år for Intel. De var ikke heldige med enkelte produktlanseringer, og fikk nye, dyktige konkurrenter i Advanced Micro Devices (prosessorer til bordmaskiner) og Transmeta (raske prosessorer til små, bærbare maskiner).

For 2001 har de flere spennende lanseringer under oppseiling: Den nye 64-bit Itanium-prosessoren for de kraftigste maskinene skal lanseres annet kvartal i år. Pentium 4, som er beregnet til multimediamaskiner, skal være klar til høsten. Da skal også en lavenergi 0,13 mikron-prosessor være klar.

Satser på bord-PC-er

Mens Intel satser på at salget av bord-PC-er vil ta seg opp, mener mange analytikere at markedet vil øke mest innenfor små og mellomstore mobile enheter. – PC-ene vil fremdeles være sentrum i det digitale universet i lang tid framover, tror konsernsjef Barrett. Han argumenterer med at alle de nye, elektroniske anvendelsene, som digitale kameraer, MP3-spillere og palmtop-PC-er, krever en base i en hjemmemaskin.

Intel har det siste året brukt 25 milliarder kroner på å kjøpe opp 16 mindre selkskaper, og har styrket sin markedsposisjon innen prosessorer til nettopp bord-PC-er. De vil også investere i sørkoreanske Samsung Electronics, som lager hukommelsesbrikker, og øke produksjonen av Rambus D-RAM.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.