ARKIVNYHETER

Integrert utviklingssystem for produktutvikling

Knut StrømKnut Strøm
22. nov. 2011 - 07:52

Fem forretningsområder

Siemens PLM Software er egen foretningsenhet av fem foretningsområder i Siemens Automation Division. Siemens PLM er en global aktør med 6,7 millioner lisenser og 69 500 kunder verden over. Leder av selskapet er Chuck Grindstaff. I Norge selges systemene av Summit Systems.

Siemens Automation Division med hovedkontor i Nürnberg, støtter hele verdikjeden av sine industrikunder med automatisering, industriell kontrollteknologi, sensorer og kommunikasjon, Siemens PLM Software og vannbehandling. Siemens kjøpte UGS i mai 2007

LINZ: Forbedringene i DAK-systemet NX8 er mange om omfatter blant annet bedre teknisk analyse ved hjelp av programvaren NX Nastran. Med bakgrunn i dette, hevder Siemens PLM at DAK-programmet befester seg som en av verdens ledende simuleringsløsninger for produktutvikling.

I sitt innledningsforedrag mente den nye toppesjefen i Siemens PLM, Chuck Grindstaff, at det var stor interesse for deres systemer. Spesielt trakk han fram den store NX-ordren fra Daimler Mercedes på 7000 lisenser. – Innen luftfart er NX en de facto-standard, påpekte han.

Gode resultater

Som en del av Siemens oppgir ikke selskapet regnskapstall, men han la ikke skjul på at de har hatt gode resultater i 2011, ikke minst på salg av lisenser med tilvekst på to siffer. Han er også godt fornøyd med å komme under hatten til Siemens siden 2007.

– Siemens har tenkt svært langsiktig med oppkjøpet, noe vi setter stor pris på. Vi er nå del av en stor familie som legger stor vekt på FoU. Vi er med i et selskap som har stor industrierfaring og som har 18 000 utviklingsingeniører på programvare vi kan dra nytte av, sier Grindstaff.

– Vår enestående DAK-løsning har ytterligere blitt forbedret slik at brukerne lettere kan identifisere og eliminere problem i den virtuelle verden før de blir problem i den virkelige verden, sa Jim Rusk, nestsjef innen Product Engineeing Software hos Siemens PLM da han presenterte nye NX8 på brukerkonferansen.

Analyser bedre

Nye løsninger i NX8 gir mulighet for optimalisering av produktet gjennom bruk av multifysikkanalyse sammen med nye metoder for å analysere komplekse sammenstillinger. Nye forbedringer i analysesystemet NX Nastran er ikkelineære og dynamiske analyser samt forbedret yteevne og forenklet modellering. De nye funksjonene skal redusere tiden med inntil 70 prosent.

I forrige utgaven av NX innførte Siemens PLM noe de kaller HD3D, høyoppløselig 3D, en teknikk som skal gi en visuell og intuitiv måte til å samle og dele informasjon til team som samarbeider i et prosjekt. Her er det blant annet gjort forbedringer på simuleringer.

Utover løsningen for simulering inneholder NX8 en rekke forbedringer og funksjonalitet som kan nyttes over konstruksjons- og produksjonskjeden for å gi bedre produktivitet.

Beregner fresebaner bedre

Forbedringer i DAP-delen av NX dreier seg blant annet om automatisering av NC-styringer og bedre simulering av NC-maskiner for raskere produksjon av maskinerte deler takket være en ny 2,5D beregning av fresebaner. Bedre simulering fører til at hodet på freseutstyret ikke kolliderer med delen som skal maskineres.

En ny teknikk de kaller «part modules» forenkler modelleringen og redigering av kompelekse konstruksjoner slik at brukeren kan dele opp konstruksjonen i funksjonelle elementer som støtter parallell utvikling av flere konstruktører.

Simulerer verkstedgulvet

Nye Teknomatix 10 skal i følge Siemens PLM øke produktiviteten med å planlegge fremstillingsprosessen med hele 40 prosent. I nye versjonen skal denne effektiviteten oppnås gjennom bedre planleggings-, simulerings- og samarbeidsverktøy.

Et nytt brukergrensesnitt med 3D animerte arbeidsinstruksjoner, og en sømløs kobling mellom verkstedgolvet og PLM-programmet Teamsenter, sikrer at det blir bedre kontroll på prosessen fra planlegging til produksjon.

Optimalisering av prosessen foregår gjennom en virtuell validiering og detektering av potensielle feil før selve produksjonsprosessen settes i gang. Kraftige visualisering i 3D og simuleringer kombinert med et enklere brukergrensesnitt gir smartere beslutninger for å optimalisering av produksjonssystemet.

En styrket validiering gir bedre interaksjon mellom den virtuelle produksjonsmodellen og det fysiske produksjonsutstyret for å foreta debugging og testing av driften og utstyret som kontrollerer produksjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.