PRODUKSJON

Institusjon i fare

12. okt. 2001 - 12:40

- Vi har bare fått 10-15 påmeldinger ved fristens utløp. I fjor kom det godt over 40 mennesker, men arrangementet burde trekke nærmere 100. Hvis ikke trenden snur må vi vurdere om Servomøtet kan fortsette i sin nåværende form, sier Lars Annfinn Ekornsæter, daglig leder for arrangøren, Norsk Forening for Automatisering (NFA).

Årsaken til den manglende interessen er ukjent. NFA har intensivert markedsføringen av foreningen den siste tiden, og fått nærmere 100 nye medlemmer i år. Paradoksalt nok vil likevel nesten ingen komme til Norges største åpne forum for automatiserings- og kybernetikkmiljøene.

Fortsatt optimist

- Alle jeg har snakket med om saken mener at vi trenger et samlingssted som Servomøtet. Jeg er en evig superoptimist, og tror fortsatt at vi kan snu dette til noe positivt. Vi må få folk til å prioritere annerledes, og ikke bare delta på arrangementer som kan gi direkte økonomisk profitt på kort sikt. Det er vel så viktig å bygge nettverk og skape et godt fagmiljø, sier Ekornsæter.

NFA prøver fra i år å dreie foredragene i arrangementet fra å være svært akademiske til også å speile bedre hva som skjer innen forskning og utvikling i Norge. Målet er å bli mer industriorientert, og på den måten få med nye målgrupper blant deltakerne.

Årets foredrag handler blant annet om styresystem for landbruksmaskiner, maling av små leketøy, visualisering av arbeidsprosesser, intelligente brønner og smarte mottaksanlegg.

NFA har i år leid en stor kinosal i Trondheim til arrangementet, som holdes 25.-26. oktober. Ifølge Ekornsæter er det fortsatt mulig å melde seg på - fristen er forlenget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.