IKT

Inspirerende DAK/DAP-treff

16. juni 2000 - 01:36

Nå blir Ingeniørenes Hus i Oslo åstedet for tre inspirerende og lærerike konferansedager for DAK/DAP-brukere fra 19. til 21. juni. Som tidligere år holdes det også en utstilling der de aller siste nyhetene innenfor DAK/DAP presenteres. Alle brukere, uansett interesse- og kunnskapsområde, bør hente nyttig informasjon i løpet av de tre konferansedagene.

Ingen endring

Det blir ingen endringer i det rikholdige seminarprogrammet. – Som før har vi brukt store ressurser på å skaffe inspirerende og dyktige foredragsholdere, opplyser Dagmar Sandvig i IDG Expo, som står bak arrangementet.

For å sikre at årets deltakere får optimalt utbytte, har arrangørene benyttet flere samarbeidspartnere i utviklingen av temaene. I tett samarbeid med Forum for Produktutvikling og Design, Sintef og Teknologisk Institutt, er det laget tre spennende konferansedager som er skreddersydd for et bredt spekter av DAK/DAP-brukere.

Det ene temaet for seminarene på åpningen 19. juni er DAK/DAP-modellering, ledet av forskningssjef Tor Dokken i Sintef – anvendt matematikk. Han innleder med å holde foredrag om tredimensjonale DAK-kjerner og hvorfor slike oppsto. Frank Lillehagen fra NCR Metis Solutions følger opp med et foredrag om åpne 3D-kjerner og PDM, mens Ole Magnus Raff Reinemo fra Kongserg 3D partner (KSDP) tar for seg 3D-kjerner, DAP og NC.

PDM-bolk

Det andre temaet for 19. juni er Product Data Management (PDM). Sesjonen ledes av forskningssjef Bjørn Moseng ved Sintef Teknologiledelse. Denne sesjonen starter med foredrag av forsker Ivar Blikø ved Sintefs virksomhetsutvikling. Hans tema er Kunnskapsforvaltning – hva hjelper PDM?

Deretter skal Andreas Thorvaldsen, 1. amanuensis Høgskolen i Buskerud fortelle om hvordan man skal håndtere informasjon i store produktmodeller.

Ellers drøftes det hvilke faktorer som det er viktig å passe på ved innføring av PDM; at PDM ikke bare er for de store, men også på full fart inn i mindre bedrifter. Sesjonen rundes av med spørsmålstillingen om PDM er verktøy for å understøtte behovet for kreativitet og innovasjon innen prosess- og produktutvikling i fremtiden.

DAP og 3D-modellering

DAP-dagen og tredimensjonal modellering i moderne skipsbygging er sesjonstemaene den 20. juni. DAP-dagen starter med foredrag om visjoner og trender innen DAK/DAP, holdt av Harald Fjogstad, avdelingssjef for DAK/DA ved Jærtek. Seniorforsker Kjell Tønnessen ved Sintef Teknologiledelse foredrar om Høyhastighetsmaskinering – muligheter og begrensninger. Dagen rundes av med foredrag av Ole Magnus Raff Reinemo fra Kongsberg 3D-partner. Han hevder at fremtiden krever CNC-programmerere med høyere matematiske kunnskaper.

Skipsbyggingssesjonen starter med at IT-sjef Øyvind Dyrseth i Umoe Sterkoder holder et foredrag om 3D-modellering i skipsindustrien. Deretter følger avdelingsleder Elling Rishoff fra Det Norske Veritas opp med et foredrag om hvordan Nauticus Hull kan brukes på en kosteffektiv måte i skipsdesign.

Den siste dagen dreier seg om industridesign. Sesjonsleder er førsteamanuensis Birger Sevaldson fra Institutt for industridesign ved Arkitekthøgskolen i Oslo. Her blir det foredrag om eksperimentelle digitale designmetoder, friformmodellering og rask prototyping i forskjellige materialer.

Ledende leverandører er også på plass i Ingeniørenes Hus og presenterer sine nyheter. – Utstillingen besøker du i lunsjen etter å ha hørt på foredragene, sier Dagmar Sandvig. Utstillingen er åpen også for andre enn dem som deltar på konferansen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.