NYHETER_BYGG

Innspurt for epilepsibygg

Knut Strøm
4. juli 2006 - 08:00

Inne i bygget er en rekke arbeidere i full gang med flislegging, dørmontasje og listing.

I tillegg skal mye teknisk utstyr på plass sammen med alt annet som hører med i innspurten av et sykehusprosjekt.

Bygget er på ca. 32.000 kvadratmeter og rommer observasjonsenheter, klinisk nevrofysiologisk poliklinikk, felles mottakelse og kontorer. Utvendig domineres bygget av teglstein og panel i royalimpregnert tre.Travelt

– Alle har det veldig travelt, men vi har god tro på å få bygget ferdig til ferien, sier anleggleggsleder John-Ivar Myhre i Heimdal Entreprenør.

Han overtok anleggslederjobben i februar med en gang han begynte i firmaet som har base i Trondheim. For å ta seg av økende oppdrag i Østlandsområdet har de opprettet avdelingskontor i Sandvika.

Heimdal Entreprenør er generalentreprenør for spesialsykehuset og bruker en rekke underentreprenører til å ta seg av alle byggearbeidene. Prosjektet startet i juni i fjor og avsluttes altså i juli.

Utvendig er det også ting som skjer nå i sluttfasen; teglmuring på fasaden, blikkarbeid, beplantning, fylling og støping er noen av aktivitetene som pågår. I andre etasje er det såkalt rød sone. Her er det støvsugd og gjort rent og strenge krav til renhold. En elektriker som gjør noen ettermontasjer har etterlatt noe rusk på gulvet og får påtale av anleggslederen om at han må gjøre rent etter seg.Kvalitetssikring

– Vi er meget strenge på at alle underentreprenører skal ha godt kvalitetsikringssystem, sier Myhre. Selve byggingen har stort sett gått greit. En del av bygget som brukes til observasjonsrom krever lydisolering. Det setter meget strenge krav til utførelsen, sier Myhre.

Andre ting som krever spesiell omtanke er f.eks. brannvarsling. Tradisjonelle brannvarslingsklokker kan ikke brukes fordi de kan skape lyd som utløser epileptiske anfall hos pasientene.

Brukerne har vært viktige medspillere under byggeprosessen. – Det er blitt noen endringer underveis der vi tar til følge deres ønsker. De er tross alt de som skal bruke bygget når det nå snart står ferdig, påpeker Myhre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.