IKT

Innovasjon Norge teller på knappene

IKKE ALENE: Ellen Kathrine Lie har god hjelp fra faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier i High Tech Security.
IKKE ALENE: Ellen Kathrine Lie har god hjelp fra faren Thor Bjørn Lie og Åge Heier i High Tech Security. Bilde: Truls Tunmo

Prosjektleder Silje Thoresen hos Innovasjon Norge forteller til tu.no at de har evaluert sin medvirkning i programmet, men venter med å trekke den endelige konklusjonen til seinere denne uka.

Det har kommet mye kritikk mot programmet generelt, spesielt mot at en institusjon som Innovasjon Norge låner sitt navn og gode rykte til konseptet.

– Skaperen er først og fremst et fjernsynsprogram, og skal fungere på fjernsynsmediets prinsipper. Det blir det sjeldent god gründerstøtte av, påpeker sivilingeniør og «gründer-jordfar» Magnus Hakvåg overfor tu.no.

Han sitter blant annet i styret i Venture Cup, og ble sjokkert over hvor lite kompetanse på bedriftsetablering og gründervirksomhet som TV2-juryen hadde.

Ingen støtte

– Det gjelder i første rekke de ideene som kom fram i en tidlig fase av programmet. Det går ikke an å latterliggjøre og avfeie ideer på et tidlig stadium som det ble gjort i TV2-programmet. Et seriøst arrangement hadde gitt råd og veiledning også til de som ikke gikk videre, sier han.

Han ser også positive sider ved et programkonsept som «Skaperen».

– Her får i alle fall den jevne nordmann se at det går an å ta sine ideer fram til et forretningskonsept. Selv om ikke alle ideer er like gode, er det viktig at folk prøver, sier han.

Fordel med feil

I motsetning til hva de fleste tror, er det slett ingen ulempe å ha prøvd seg. Selv om man har «gått på trynet».

De fleste seriøse investorer liker faktisk at en gründer kan dokumentere at hun har guts og stå-på-vilje.

Da blir det en styrke å ha et brukbart, men mislykket forsøk – eller tre – i ryggen på vei inn til møtet med investorene.

Dette fanger ikke «Skaperen» opp, slik programkonseptet har vært i år.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.