Nye matvarer

Innovasjon Norge gir millioner til firmaer som utvikler nye matvarer. Men matvarene kan være ulovlige

Nofima-forsker advarer gründer-bedrifter: Det kan ta flere år å få EU-godkjent råvarer.

Seniorforsker Simon Ballance ved Nofima, her med en sjøpølse fra Drøbak Akvarium, advarer norske bedrifter om at prosedyrer for godkjenning kan være kostbare og tidkrevende før "ny mat" kan omsettes. Asiater elsker sjøpølse, men i EU er det (ennå) ikke tillatt omsatt.
Seniorforsker Simon Ballance ved Nofima, her med en sjøpølse fra Drøbak Akvarium, advarer norske bedrifter om at prosedyrer for godkjenning kan være kostbare og tidkrevende før "ny mat" kan omsettes. Asiater elsker sjøpølse, men i EU er det (ennå) ikke tillatt omsatt. ( Foto: Joachim Seehusen)

Nofima-forsker advarer gründer-bedrifter: Det kan ta flere år å få EU-godkjent råvarer.

Seniorforsker Simon Ballance ved forskningsinstituttet Nofima advarer norske bedrifter, spesielt gründerbedrifter, mot å ta for lett på EUs krav knyttet til Novel Food, eller såkalt nye matvarer.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå