ARBEIDSLIV

Innovasjon for teknologer

2. mai 2006 - 10:49

Masterprogrammet starter til høsten og retter seg mot personer som har leder- og fagansvar i teknologi-, energi- og miljørettede bedrifter. Folk med ingeniør- eller sivilingeniørutdanning er definitivt i målgruppen.

– Hensikten er nettopp at teknologer skal få mer innblikk i business, sier fagsjef Kari Hoff Okstad ved Norsk Industris kompetanseavdeling til Teknisk Ukeblad.Bedre tider

Teknologibedriftenes landsforening (TBL) forsøkte for noen år siden å etablere et lignende masterprogram, men da stupte konjunkturene og altfor få søkere meldte seg. Nå er TBL og Prosessindustriens landsforening (PIL) gått sammen i Norsk Industri, som Industriskolen er en del av. Konjunkturene er langt bedre, og det er tid for på ny å satse på lederutvikling.

Masterprogrammet skal gi deltakerne kunnskap og erfaring i å anvende analytiske modeller, teorier og begreper som fremmer innovasjon og entreprenørskap. En del av programmet er lagt til USA.

Konkrete oppgaver

Handelshøyskolen BI har hovedansvaret for det faglige. Norsk Industri har ansvar for å bringe frem relevante case fra industrien. Deltakerne skal ha med seg en aktuell problemstilling fra sin virksomhet som de ønsker å få belyst.

Programmet starter i september 2006. De som ønsker det, kan avlegge eksamen i løpet av våren 2007. Programmet gir 30 studiepoeng på masternivå.

Til California

Den første samlingen gir en introduksjon til feltet innovasjon. Neste tema er utvikling av produkter, prosesser, konsepter og tjenester. Den tredje samlingen tar for seg kommersialisering av innovasjoner.

Fjerde og femte samling er lagt til San Francisco, Berkeley og Silicon Valley. Her disponeres mesteparten av tiden til bedriftsbesøk, feltstudier og gruppearbeid relatert til prosjektoppgaven. Programmet avsluttes med implementering av justert forretningsmodell for egen bedrift.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.