ASFALT

Innlandet klar for sin første asfaltsesong - skal bruke 290 mill til asfalt og forsterkning

Innlandet har lagt opp til at asfalteringen av fylkesvegene starter i løpet av mai.

 Skanska er en av tre entreprenører som i år har fått kontrakter med Innlandet fylkeskommune.
Skanska er en av tre entreprenører som i år har fått kontrakter med Innlandet fylkeskommune. Foto: Skanska
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. mars 2020 - 09:50

NCC, Veidekke og Skanska skal asfaltere en rekke fylkesveier for Innlandet fylkeskommune i løpet av 2020.  Totalt skal det asfalteres nær 44 kilometer vei på Hedmarken,  rundt  54 kilometer i Gjøvik/Valdres, mens det i Glåmdalen og området rundt Elverum skal asfalteres vel 37 kilometer fylkesveier.

Fagleder Kari Svingheim er ansvarlig for asfalt og dekkeleging i Innlandet fylkeskommune. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Fagleder Kari Svingheim er ansvarlig for asfalt og dekkeleging i Innlandet fylkeskommune. Foto:  Statens vegvesen

I fjor ble det brukt ca 97 millioner kroner til asfalt i Hedmark og 105 millioner i Oppland av ordinære vedlikeholdsmidler, forteller asfaltansvarlig i fylkeskommunen, Kari Svingheim til Veier24.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

I tillegg ble det i Hedmark brukt 128 millioner kroner til forsterkningstiltak som også innebar asfalt. I Oppland ble det bevilget 10 millioner ekstra til asfalt utover ordinære vedlikeholdsmidler. 

– I Innlandet er det i år satt av cirka 190 millioner kroner til asfalt og veimerking. I tillegg har vi fått 100 millioner i en ekstra bevilgning som skal gå til forsterkningstiltak som også innebærer en del asfalt (dypstabilisering). 
Les også

Skjerpede miljøkrav

– I år har vi bonusordning for å legge minimum 40 prosent lavtemperaturasfalt (LTA). Entreprenører som oppfyller dette, får en bonus på 300.000 kroner. Vi har også en bonusordning på jevn hastighet på utlegger. Og vi krever innlevering av miljødeklarasjon av asfalten, såkalt EPD. Det er også åpnet for økt gjenbruk i Ag-masser. 
 
Kari Svingheim forteller at det også er satt krav til minimum Euro 5-motorer på lastebilene som brukes i forbindelse med asfaltarbeidene, og at alle sjåfører må gjennomføre «Eco Driving»-kurs eller tilsvarende som tilbys ved trafikkskolene. 
 
Innlandet vil i 2021 innføre krav til maksimumstak på EPD, eller tildeling hvor EPD teller i tillegg til pris i en eller flere kontrakter.
Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.