IT

Inngikk bonusavtale med Cisco

LYKKE: Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen var såre fornøyd da oppkjøpsplanene til Cisco ble offentliggjort. Med på lasset hadde han også en saftig bonusavtale.
LYKKE: Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen var såre fornøyd da oppkjøpsplanene til Cisco ble offentliggjort. Med på lasset hadde han også en saftig bonusavtale. Bilde: Odd Richard Valmot
Stein Jarle Olsen
13. okt. 2009 - 07:43

Før Cisco la inn bud på Tandberg, hadde den amerikanske giganten allerede inngått bonusavtale med konsernsjef Fredrik Halvorsen og ni andre av lederne i videokonferanseselskapet, skriver Dagens Næringsliv.

Det kommer frem i tilbudsdokumentet som er utarbeidet i forbindelse med oppkjøpet.

Gunstig

De økonomiske rammene for bonusavtalene er ikke kjent, men de skal være på samme nivå som bonuspakken som ble vedtatt på selskapets generalforsamling tidligere i år.

Det dreier seg om en kortsiktig bonus på et halvt års grunnlønn pluss en langsiktig del som hvert år maksimalt kan bli på en hel årslønn.

Forklaring

Mange av aksjonærene mente budet var for lavt, og er nå skeptiske til bonusavtalen.

– Etter at Cisco fremmet tilbud på kjøp av Tandberg har det forundret oss at selskapets ledelse har virket mer fornøyd med tilbudet enn det kan virke som selskapets aksjonærer har vært. Det forhold at Cisco allerede har gitt nøkkelpersoner tilbud om en treårig bonusavtale forklarer trolig deler av ledelsens positive holdning til oppkjøpet, skriver direktør Rune Selmar i Rasmussengruppen, en av Tandbergs største aksjonærer, i en e-post til DN.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.