Inngår partnerskap for digitalisering i bygg- og anleggsbransjen

Tribia og Dimension10 inngår strategisk partnerskap for å ytterligere forbedre og digitalisere samarbeidet i bygg- og anleggsbransjen.

Eksempel på virtuell tur i byggeprosjektet med Dimension10
Eksempel på virtuell tur i byggeprosjektet med Dimension10
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. jan. 2021 - 11:34

Tribia har siden 2001 vært en sentral aktør for samarbeid og digital utvikling i den norske bygg- og anleggsbransjen. Dimension10 har de siste årene jobbet med utviklingen av en visualiserings- og samarbeidsplattform basert på Virtual Reality teknologi, hvor de har vunnet flere internasjonale kåringer for sitt produkt.

Gjennom samarbeidet mellom de to selskapene vil brukerne av Interaxo kunne oppleve modellene sine gjennom D10 - som om de var bygget i virkeligheten, heter det i en pressemelding fra Triba.

Løsningen vil bidra til færre feil og økt kvalitet gjennom hele prosessen, men også redusere behovet for fysiske byggemøter som nå kan holdes helt virtuelt, og i tillegg forbedre samarbeidet gjennom en 3D-opplevelse. 

Gjensidig nytteverdi

Samarbeidet sikrer ifølge både Tribia og Dimension10 økt nytteverdi for deres kunder:

– Vi er utrolig glad for dette samarbeidet. Tribia får på sin side muligheten til å tilby sine kunder en verdensledende samarbeids- og visualiseringsplattform basert på VR - en teknologi som stadig blir viktigere. Dette samarbeidet er vinn - vinn på alle områder og vi gleder oss til å komme i gang, sier daglig leder Aleksander Langmyhr i Dimension10.

– Vi får gjennom Dimension10 en partner med VR teknologi som støtter vår visjon om å forbedre samhandlingen i byggeprosjekter, som gjør det mulig å oppdage feil i prosjekteringen og dermed ytterligere redusere byggekostnadene. Integrasjonen med Interaxo tilgjengeliggjør modellene raskere og enklere i D10, hvor man får en unik mulighet til å oppleve dem i VR. Dimension10 partnerskapet er en spennende strategisk brikke i vår produktrekke, en løsning som forbedrer prosjektgjennomføringen og gir økt nytteverdi i bruken av Interaxo og vår BIM collaboration løsning, sier  Steinar Svinø, CEO hos Tribia.  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.