KRAFT

Inngår norsk-svensk kraftsamarbeid

Troms Kraft-sjef Oddbjørn Schei inngå samarbeid med svenske Tekniska Verken i Kiruna.
Troms Kraft-sjef Oddbjørn Schei inngå samarbeid med svenske Tekniska Verken i Kiruna. Bilde: Troms Kraft
Stein Jarle Olsen
15. juli 2009 - 09:02

Troms Kraft AS og Tekniska Verken i Kiruna AB inngår samarbeid om kraftvarmeproduksjon.

Skal finne løsninger sammen

Kiruna har i mange år hatt et slikt anlegg og det forventes at et nytt anlegg vil stå ferdig i Tromsø i 2012.

– Målet er at vi i fellesskap skal utarbeide langsiktige og miljøvennlige løsninger for håndtering av brennbart avfall på Nordkalotten gjennom nye og videreutviklete anlegg som produserer både elektrisitet og varme, sier Kjell Ole Straumsnes, visekonsernsjef i Troms Kraft, i en pressemelding.

Strategisk viktig

Han sier at samarbeidet er strategisk viktig for selskapet, og at Tekniska Verken i Kiruna har flere års erfaring med kraftvarmeproduksjon og innehar viktig kompetanse for Troms Kraft.

– Vi har erfaring fra kraftvarme som vi gjerne deler og Troms Kraft er en veldig erfaren og stor aktør innen produksjon av fornybar energi som for eksempel vind- og vannkraft – selvfølgelig har vi mye å lære av hverandre, sier Peter Niemi, VD i Tekniska Verken i Kiruna AB.

Underkapasitet

Han sier at man med dette håper å kunne løse mye av underkapasiteten som finnes på forbrenning av avfall på Nordkalotten, samtidig som man øker den miljøvennlige energiproduksjonen i regionen.

– Troms Krafts nye anlegg i kombinasjon med at vi i Kiruna nå bygger ut vår forbrenningskapasitet bidrar til å løse det klima- og miljøproblem avfallet utgjør, sier Niemi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.