NETTARKIV

Innemiljø i sentrum

Det dukes for en rekke aktuelle seminarer når Norges Varemesse åpner portene for årets VVS-dager den 25. oktober. I løpet av arrangementets fire dager presenteres det siste på forskningsfronten innen innemiljø, energibruk, ventilasjon for fremtiden og fuktskader i boliger.

Arrangørene har dessuten tro på forbrukerutstillingen VVS i Bolig. – Den blir et eldorado for alle som går med oppussingsplaner, mener de.

Ventilasjonsnorm

Ved hjelp av Internett-teknologi skal Norges byggforskningsinstitutt (NBI) utvikle og etablere en ventilasjonsnorm i samarbeid med medlemsbedriftene i Norsk Ventilasjon og Energiteknisk Forening (NVEF). Grunnen er at plan- og bygningsloven stiller en rekke funksjonskrav til ventilasjon. Disse skal ventilasjonsnormen tolke – i form av praktiske løsninger som sikrer at ventilasjonsanlegg virkelig bidrar til et godt inneklima.

Normen skal også gi fagfolkene en felles kvalitetsforståelse av prosessen rundt et ventilasjonsanlegg – fra programmering til drift og vedlikehold.

Kompetanse

Ingen blir ferdig utlært. og derfor tilbyr VVS-dagene et kompetanseseminar. Med dagens tidspress på arbeidsplassen og stadig nye metoder, nye regler og lovverk, er det viktigere enn noen gang at rørleggerbedriftene har relevant og dokumentert kompetanse.

Biobrenseldagen arrangeres for fjerde gang. Dette er et seminar om moderne fyring og miljøriktige bygg, varmesentraler og automatisering, som skal være noe for enhver smak for bransjens fagfolk. Arrangørene mener at også arkitekter og byggherrer vil ha nytte av mange av disse foredragene.

I alt 20 seminarer blir arrangert, og i år forventer arrangørene enda flere enn de over 900 som deltok på seminarene i 1998. De 230 utstillerne skal fordele seg på i alt 14.000 kvadratmeter – de største VVS-dagene noensinne.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.