IKT

Innbyr til dugnad

15. nov. 2000 - 16:35

Autodesk ønsker å utvikle en rekke nye Internett- og DAK-baserte dataløsninger for mindre selskaper med meget spesialiserte arbeidsområder.

Rundt om i verden har Autodesk i mange år tegnet avtaler med OEM-kunder (Original Equipment Manufacturers). Avtalen har gjort det mulig for dem å lage løsninger basert på Autodesks programvare. I dag finnes det løsninger for de fleste relevante markedssegmenter.

Utvider strategi

Autodesk har utvidet sin OEM-strategi ved å frigi AutoCAD 2000i til ekstern videreutvikling. AutoCAD 2000i benyttes til Internett-baserte konstruksjons- og designoppgaver. Den nye avtalemuligheten åpner for at bruken av Internett på disse områdene kan utnyttes av mindre selskaper hvor Internett og DAK til nå har vært adskilte størrelser.

OEM-avtalen for AutoCAD 2000i kan bidra til en vesentlig reduksjon av utgiftene for utvikling av nye dataløsninger. Nye AutoCAD-baserte løsninger kan i tillegg lanseres hurtigere enn tidligere fordi alle Internett-muligheter i AutoCAD 2000i er fritt tilgjengelig for eksterne utviklere.

Ny funksjonalitet

Det betyr at hjelpemidler som eksempelvis AutoCAD Today, eTransmit og MeetNow allerede står til rådighet for utvikleren. Dermed kan ressursene konsentreres på utvikling av ny funksjonalitet fremfor å måtte starte forfra hver gang.

– Internett har medført dramatiske endringer for stort sett alle bransjer, og konstruksjons- og designindustrien er ingen unntagelse. Det er nå mulig å utveksle konstruksjonsinformasjon over Internett og dels flytte hele designprosessen over i fagspesifikke intranett, sier John Sandnes, som er Executive Vice President i Autodesks Design Solutions Division.

Programvaren til AutoCAD 2000i inneholder blant annet en installasjonshjelp som gjør det langt enklere for utviklere å velge det beste oppsettet. Dessuten kan brukerne velge blant en rekke programmeringsspråk som ObjectARX, Visual LISP, VBA 6.2 og ActiveX.

Tre nivå

Autodesks verdensomspennende OEM-program anvendes på tre forskjellige nivå; tredjepartsutvikling av rimelige dataløsninger, oppbygging av interne systemer for virksomheter samt utvikling av Autodesk-baserte konstruksjons- og designerløsninger for virksomheter og globale konsern.

Ved å benytte den utvidede funksjonaliteten i AutoCAD kan tredjepartsutviklere redusere utviklingskostnader og bringe sine løsninger raskere til markedet. Autodesks OEM Software Program omfatter AutoCAD samt de andre vertikale designløsningene. I Europa, Midtøsten og Asia tilbyr 36 tredjeparts utviklere over 50 skreddersydde DAK-løsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.