IT

Innbrudd i adgangskort

Elektronisk lås. Adgangskontroll.
Elektronisk lås. Adgangskontroll. Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
12. juni 2008 - 13:22

Sårbarheten gjelder systemer for elektronisk adgangskontroll som inneholder elektroniske brikker av typen Mifare Classic.

Slike brikker er blant annet en komponent i nøkkelkort som holdes opp mot en kortleser, avleses trådløst og som gir adgang til områder med restriksjoner.

Ikke sikker

Det har vist seg at det er mulig å bryte seg inn i systemer som bruker slike kort, slik at data på brikken kan avleses av utenforstående og kortet kan kopieres.

I prinsippet foreligger denne trusselen også mot andre typer elektroniske adgangskort, for eksempel berøringsfrie kort uten kryptering. Dette er en eldre og mindre avansert teknologi, som det er lettere å kopiere, skriver Norske senter for informasjonssikkerhet, Norsis, på sin hjemmeside.

Enkel magnet

Adgangskort som kun baserer seg på magnetstripe er ikke rammet av dette varslet, men er enda enklere å kopiere og utgjør således en større risiko enn adgangskort med elektronisk brikke.

Nettopp det at elektroniske brikker har blitt oppfattet som sikrere enn magnetstripe-kort, gjør dem ekstra sårbare, ifølge Norsis.

Les mer om: