NETTARKIV

Inn på nytt mobilspor

BYGGEKLOSSER: Med Bricks vil Svein Therkelsen (t.v.) og Ole Gunnar Westgaard hos Teleplan gjøre det enklere for kundene å utvikle egne mobile applikasjoner.
BYGGEKLOSSER: Med Bricks vil Svein Therkelsen (t.v.) og Ole Gunnar Westgaard hos Teleplan gjøre det enklere for kundene å utvikle egne mobile applikasjoner. Bilde: Finn Halvorsen

– Vi ville gjøre noe med det åpenbare misforholdet mellom gode mobilterminaler og bristende tjenestetilbud. Planleggingen startet allerede for halvannet år siden, sier Svein Therkelsen, direktør for digitale medier hos Teleplan.Venter mange kunder

– Vi så helt fra starten at vi måtte forholde oss til to hovedkrav. Vi måtte sørge for at brukeren fikk en bedre brukeropplevelse. Tjenestene måtte gi en mest mulig optimal presentasjon i forhold til innhold og funksjon. Det betyr blant annet høy ytelse, rask respons, gode animasjoner og multimedietjenester. Men minst like viktig; konseptet måtte gi våre kunder nye forretningsmuligheter i form av raskere og mer kostnadseffektiv utvikling av mobile applikasjoner. Alt dette mener vi Bricks oppfyller, sier Therkelsen.

Teleplan har foreløpig finn.no og Payex på kundelisten. Men de venter seg mange flere. Potensielle kunder er i prinsippet alle virksomheter som ønsker at deres tjenester skal være tilgjengelige på mobiltelefonen.Stor innsats

Teleplan har lagt store ressurser inn i utviklingen av Bricks. Ole Gunnar Westgaard har ledet utviklingsarbeidet. I fjor jobbet åtte personer på heltid med utviklingen, og innsatsen er trappet ytterligere opp etter jul.

Bricks mobildel er utviklet i Java Micro Edition (J2ME) og serverdelen i Java Standard Edition (J2SE).

– Vi har valgt Java fordi 80 prosent av mobiltelefonene som ble solgt i fjor støtter Java MIDP versjon 2.0, og tallet vil ventelig øke til 90 prosent i år, sier Westgaard.

Selv om Teleplan nå går aktivt ut i markedet med Bricks-plattformen, er den i stadig utvikling. Kommende versjoner inkluderer automatisk konvertering til .NET. Dessuten kan mobilapplikasjonene tilrettelegges for TV-format, som Java for IPTV-bokser og .NET for Microsoft Media Center.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.