MASKINER & UTSTYR

Inin Group kjøper Laje AS

Inin Group AS har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Laje AS, som er en stor entreprenør innen bygging og vedlikehold av infrastruktur. Inin Group oppjusterer samtidig konsernets estimerte proforma driftsinntekter og driftsresultat (EBIT) for 2023.

Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group
Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group Foto: Inin Group
Thor SøndenaaJournalist
3. aug. 2023 - 06:00

I en pressemelding blir det redegjort for oppkjøpet.

Inin Group er et børsnotert investeringsselskap som opererer som industriell eier med investeringer i selskaper innen infrastruktur og industritjenestenisjer i Norden. Konsernet har som mål å skape verdier ved å identifisere investeringsmuligheter innenfor lønnsomme nisjer som har potensial for utvikling, konsolidering og vekst, i tett samarbeid med plattformselskapene for å levere bærekraftig vekst og overlegen lønnsomhet.

Administrerende direktør Thomas Stendahl Leira og kommersiell direktør Tugba Gunes i Vake as. Selskapet har siden 2018 utviklet KI-teknologi som kan avsløre «spøkelsesskip» ved å analysere satellittbilder og kombinere annen informasjon og kilder.
Les også

Kongsberg Satellite kjøper store deler av gründerbedrift

Eid av Ringerikskraft

Laje ble etablert I 2002 og har hovedkontor på Hønefoss. Til nå har selskapet vært eid av Ringerikskraft. Laje er en entreprenør med fokus på infrastruktur innen fagområdene energi, telekommunikasjon, fiber og veilys/veiteknikk og har 275 medarbeidere. De leverer også komplette byggestrømsanlegg til alle typer bygg og anleggsprosjekter.

 – Entreprenørselskapet i Ringerikskraft har vært gjennom en stor vekstreise siden oppstart, og de har vokst fra et lokalt marked på Ringerike til å bli en større nasjonal el-entreprenør. Med Inin Group inn som eier vil Laje få vekstmuligheter som er nødvendig i entreprenørmarkedet fremover, og Ringerikskraft kan samtidig styrke sin satsing innen vannkraft, strømnett og varme, sier Alf Inge Berget, styreleder i Laje AS og konsernsjef i Ringerikskraft.

Oppkjøpet bidrar til vekst

– Dette oppkjøpet gjør oss til en stor aktør innen infrastrukturtjenester relatert til strømforsyning, telekommunikasjon, fiber og elektrifisering i østlandsområdet. Laje har avdelinger i Oslo, Lier, Ringerike, Maura, Hamar, Lillehammer, Raufoss, Sandefjord og Kongsvinger. Vi er svært glade for at Laje nå blir del av Inin Group, der vi har en meget kompetent portefølje av selskaper med fokus på å levere infrastrukturtjenester i Norden. Laje vil være en kjernevirksomhet i «Power Distribution»-vertikalen vår, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Oppjusterer resultatet for 2023

Som følge av det planlagte oppkjøpet av Laje AS, oppjusterer Inin Group konsernets estimerte proforma driftsinntekter for 2023 fra tidligere kommuniserte 800 millioner kroner (se børsmelding datert 1. juni 2023) til omtrent 1.5 milliarder kroner, inkludert oppkjøpene som Inin Group allerede har offentliggjort. Inin Group oppjusterer også proforma driftsresultat (EBIT) for 2023 fra 93 millioner kroner til omtrent 110-115 millioner kroner etter oppkjøpet av Laje.

I Saarbrücken produserer ZF girkasser, men elbiler trenger ikke girkasser. Det vil koste mange arbeidsplasser.
Les også

«Alarmerende» utvikling for tysk industri

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.