MOBIL

- Ingenting nytt i Nokias Windows-mobil

Nokias første Windows-mobil har ingen fordeler fremfor andre Windows-mobiler, ifølge insider.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. juli 2011 - 07:41

Eldar Murtazin er et navn som er kjent for alle som følger med i mobilindustrien. Han er en usedvanlig velinformert russisk industriinsider som svært ofte ikke bare har tidlig informasjon om mobilprodusenter, men også ofte sitter på prototyper og tidlige eksemplarer av kommende telefoner.

Vi spisser derfor ørene når han i et intervju med den finske statskanalen YLE sier at Nokia ikke har fått noen spesialbehandlig fra Microsoft. Murtazin hevder å ha sett på Nokias kommende Windows-mobil.

LES OGSÅ: Her er Nokias Windows-mobil

- Likt hele veien

- Det er likt på innsiden, det er samme hastighet, skjermen er den samme. Det er ingen forskjeller. I praksis får vi nøyaktig samme enhet, sider Murtazin til YLE.

Dersom dette er tilfellet betyr dette at Nokias Windows-telefon ikke vil skille seg nevneverdig fra telefoner som LG Optimus 7 eller HTC 7 Trophy.

- Vi vet allerede at Nokia i praksis ikke fikk noe i det hele tatt. Det er ingen sjanse til å endre skjermen, de kan ikke legge til sine egne unike tjenester. I praksis er Nokias Windows 7-telefon bare Nokias egen design. Og det er det, sier Murtazin.

- Partisk

Nokia-sjef Stephen Elop har imidlertid sagt det motsatte. Han har tidligere sagt at Nokia har fått anledning til å tilpasse Windows Phone 7 i sine telefoner. Selv om Murtazin har fått fingrene i en prototype kan det tenkes at de ikke har vært utstyrt med programvaren som skal være på plass i sluttproduktet.

I sitt tilsvar til Murtazin sa Nokias talsperson at dette kun var rykter og spekulasjoner. De påpekte også at Murtazin sies å være en konsulent for konkurrerende mobilprodusenter og derfor ikke kan være upartisk.

Innen Nokia faktisk lanserer kan vi bare spekulere i hva som kommer.

SE OGSÅ: Video av den kommende telefonen

Kilde: Thenokiablog.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.