ARBEIDSLIV

Ingeniørledighet går ned

10. nov. 2003 - 09:19

Markedet for akademisk arbeidskraft - herunder ingeniører - preges av stabilisering. Det viser tall i NIF og NITO.

Ett tusen medlemmer er ledige, i de to organisasjonene til sammen. Ledigheten øker ikke lenger, men synker foreløpig heller ikke. Den økte frem til sommeren, det er både NIF og NITO enige om, men etter det ser den ut til å legge seg flatt.

Aetat antyder også en stabilisering i antall ingeniørledige.

Driftsinnskrenkinger ga økt ledighet før sommerferien, men i september og oktober stabiliserte den seg.

Ifølge analytiker Stein Langeland i Aetat skyldes utviklingen at tjenesteyting, IKT og industri innskrenket, høy norsk rente frem til våren forsterket tendensen, og Norge og verden er inne i en lavkonjunktur.

Men det er lys i tunnelen: I og med at ledigheten er stabilisert og at også Aetat tilbyr bistand i jobbsøk for ingeniører, bør situasjonen langsomt kunne bli lysere. Særlig idet industrien signaliserer økt vilje til investering i drift, driftsmidler og nøkkelpersonell.

Når det gjelder tilbud til medlemmer som varsles om oppsigelse, går det minst i tre trinn: Oppsigelsen vurderes direkte i juridisk avdeling, du får råd og dåd når det gjelder hvordan du skal forholde deg til arbeidsgiveren, og du får hjelp til jobbsøking, skriving av CV, konkret jobbleting, og etterutdanning/kompetanseheving.

NIF og NITO mener selv at tilbudene er bra, men at de skal bli enda bedre. Medlemmen oppfordres til å ta direkte kontakt og spørre dem om de lurer på noe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.