SAMFUNN

Ingeniører evakueres i Palestina

Divisjonsdirektør Carl Johnsen i det norske konsulentselskapet Norconsult satte seg fredag formiddag på flyet til Tel Aviv for å reise opp til Jerusalem og overvåke selskapets og de ansattes interesser i området. To av selskapets ingeniører har søkt sikkerhet i Øst-Jerusalem, sammen med øvrige ansatte.

– Vi vil vurdere sikkerheten til våre medarbeidere fortløpende, kommenterer Carl Johnsen fra innsjekkingskøen på Oslo Lufthavn overfor Teknisk Ukeblad.

Siden 1995 har konsulentselskapet planlagt og bistått med utbedring og modernisering av elektrisitetsnettet i Palestina, i samarbeid med palestinske myndigheter. Selskapet bistår også med ledelse- og organisasjonsutvikling i det lokale e-verket. Totalt er 600 millioner norske kroner investert i området, fordelt på utstyr og innsats. Utbyggingen er finansiert av norske myndigheter.

Prosjektene har gitt elektrisk strøm til nærmere 1,5 millioner palestinere i Gaza og på Vestbredden.

Johnsen, som leder Norconsults divisjon for internasjonale aktiviteter, frykter ikke at urolighetene skal føre til at innsatsen vil vise seg forgjeves.

– Den spente situasjonen til tross; vi har bidratt til betraktelige forbedringer av strømforsyningene i Palestina, sier Johnsen før han går om bord i flyet som skal bringe ham ned til det betente området.

Norconsult har 45 års internasjonal erfaring med arbeid i konfliktfylte områder.

Les mer om: