ARBEIDSLIV

Ingeniørene blir eldre

- Dette er en ganske stor aldersforskjell og det betyr nok at det er et relativt stort innslag av eldre ingeniører, sier Hans Kruse i Aetat.

I noen år nå har NITO og til en viss grad næringslivet advart mot at det kan gå i retning av ingeniørmangel.

Ingeniøryrket står ikke øverst på ønskelisten når ungdom skal velge utdanning, der har i mange år nå forskjellige former for merkantile yrker kommet høyt opp.

Hvis dette er korrekt må ingeniørgruppen bli mindre og eldre i forhold til økonomene. Det viste seg vanskelig å finne dokumentasjon. - Dette er ikke undersøkelser vi utfører til daglig, sier Kruse. Han har funnet tallene, som opprinnelig kommer fra Statistisk sentralbyrå, spesielt for Teknisk Ukeblad.

Siden det ikke finnes tallmateriale er det ikke mulig å dokumentere om ingeniørgruppen i norsk næringsliv samlet eldes, men det er sannsynlig.

Sivilingeniørene er derimot forholdsvis yngre med en snittalder på 42.3 år. Siden utdanningen er noe lengre for sivilingeniørene vil det være naturlig å tro at de er noe eldre når de entrer arbeidsmarkedet. Når de likevel fremstår som like gamle som ingeniørene er dette nok et tegn på at denne gruppen blir eldre.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.