OHM

Ingeniørdepartementet

Dag Yngve Dahle
25. sep. 2009 - 12:39
Vis mer

Svaret kom kjapt:

- Det er på grunn av valget, din dust. Nå blir det fire år til med tafatt, kvinnevennlig barnehagepolitikk, sa han mørkt.

- Ja, du ville jo ha Siv Jensen som statsminister. Du vil gjerne ha Norge ut på ytterste høyre fløy, sa jeg.

- Hvilket parti det er og hvor partiet hører hjemme i det politiske landskapet, er uviktig. Det eneste som teller er hva de gjør i de viktige sakene, sa han.

- Jeg vet at du bare er opptatt av innvandring og Forsvaret, sa jeg.

Han var overraskende rolig denne dagen. Det så ikke ut til at han lot seg trekke opp.

- Jeg er opptatt av å legge til rette for innovasjon og næringsutvikling. Siden det er ingeniørene som utvikler Norge, bør vi ta hensyn til det. Norsk Industri har foreslått et eget industridepartement, sa han.

- Det er vel et forslag etter ditt hjerte?

- Ja, forsåvidt. Men jeg synes også det er for tafatt. Jeg tviler på om det bidrar til å utvikle ny teknologi som kan overta etter oljen, når den er borte. Det som nå antagelig skjer, er at SV presser gjennom et eget barnehagedepartement. Da blir det fart på Norge, sa han bitende.

Jeg kunne ikke annet enn å humre.

- Nei, vi trenger et eget ingeniørdepartement. Ingeniørdepartementet skal ha som hovedoppgave å legge til rette for at norske ingeniører og sivilingeniører bringer Norge forbi oljealderen, sa han.

- Har du drukket?

- Nei, dette er gjennomtenkt. Vi legger all industri og næringsutvikling til ingeniørdepartementet, slik at vi kan kvalitetssikre alt som skjer. Da har vi kontroll, sa Andreas Ohm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.