VANT: Håg, her ved adm.dir. Lars Røiri, vant fjorårets miljøpris for stolen Håg Futu (ikke avbildet). I år mener Norsk Designråd at ingen har fortjent prisen.
VANT: Håg, her ved adm.dir. Lars Røiri, vant fjorårets miljøpris for stolen Håg Futu (ikke avbildet). I år mener Norsk Designråd at ingen har fortjent prisen. (Bilde: Mona Sprenger)

Ingen verdig miljøprisen

Søknadene var rett og slett for dårlige.

Samfunnsansvar

Prisen deles årlig ut under Designdagen til en bedrift som har utviklet et produkt eller en løsning med vesentlige miljøegenskaper.

– Miljøprisen handler om samfunnsansvar. Prisen løfter fram selskaper som ved målrettet bruk av design reduserer miljøbelastningen og skåner miljøet, sier Prosjektleder Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd.

Nekter å fire på kravene

Selv om Norsk Designråd i år nominerte null selskaper til Miljøprisen, er en enstemmig jury enige i at kravene ikke skal jekkes ned.

– Selv om ingen mottok prisen i år, er det helt uaktuelt å fire på kravene. Miljøprisen henger høyt, og det skal være en ære å motta den, sier miljøsjef Gry Dahl i Veolia.

Hun har bidratt som miljøekspert i juryen, og forteller at bedriftene som nomineres må kunne vise en helhetlig miljøtankegang. (©NTB)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå