INDUSTRI

Ingen verdig miljøprisen

VANT: Håg, her ved adm.dir. Lars Røiri, vant fjorårets miljøpris for stolen Håg Futu (ikke avbildet). I år mener Norsk Designråd at ingen har fortjent prisen.
VANT: Håg, her ved adm.dir. Lars Røiri, vant fjorårets miljøpris for stolen Håg Futu (ikke avbildet). I år mener Norsk Designråd at ingen har fortjent prisen. Bilde: Mona Sprenger
15. mars 2010 - 07:48

Søknadene var rett og slett for dårlige.

Samfunnsansvar

Prisen deles årlig ut under Designdagen til en bedrift som har utviklet et produkt eller en løsning med vesentlige miljøegenskaper.

– Miljøprisen handler om samfunnsansvar. Prisen løfter fram selskaper som ved målrettet bruk av design reduserer miljøbelastningen og skåner miljøet, sier Prosjektleder Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd.

Nekter å fire på kravene

Selv om Norsk Designråd i år nominerte null selskaper til Miljøprisen, er en enstemmig jury enige i at kravene ikke skal jekkes ned.

– Selv om ingen mottok prisen i år, er det helt uaktuelt å fire på kravene. Miljøprisen henger høyt, og det skal være en ære å motta den, sier miljøsjef Gry Dahl i Veolia.

Hun har bidratt som miljøekspert i juryen, og forteller at bedriftene som nomineres må kunne vise en helhetlig miljøtankegang. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.