ARKIVNYHETER

Ingen utestenges fra årets asfalt-konkurranse

12. apr. 2011 - 12:22

Statens vegvesen har hatt 103 kontrakter for vedlikeholdsasfaltering av landets riks- og fylkesveger i 2011 ute på konkurranse. Det skal legges ut 3.570 kilometer ny asfalt, som tilsvarer en kjørelengde fra Oslo til Gibraltar. Kontraktene har et omfang på om lag 1,7 milliarder kroner, som tilsvarer 2,2 millioner tonn asfalt. Asfaltsesongen starter i mai.

I lys av påstandene om prissamarbeid er det gjennomført en ekstra grundig analyse av årets asfalt-konkurranse. Gjennomgangen av årets tilbud gir ikke alene grunnlag for å fastslå om det forekommer prissamarbeid.

- Med utgangspunkt i påstander om prissamarbeid i Midt-Norge har Konkurransetilsynet åpnet en etterforskning. Det er ennå ikke trukket konklusjoner. Ut fra en totalvurdering har vi derfor ikke funnet grunnlag til å utstenge noen aktører i denne omgangen, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Statens vegvesen vil engasjere et uavhengig selskap til å gjennomføre en fullstendig granskning av asfaltbransjen. Fokus blir konkurranselovgivningens bestemmelser, analyse av bransjens struktur med tanke på åpen og virksom konkurranse, samt gjennomgang av aktørenes arbeid for å sikre seg mot ulovlig prissamarbeid og markedsdeling. I dette arbeidet skal bransjen bidra med å gi innsyn, samt dekke halvparten av kostnadene. Granskningen iverksettes etter at Konkurransetilsynet har sluttført sitt arbeid.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.